Dorohoi News Logo

Elevii dorohoieni invitați să ia parte la o conferință de Ziua Culturii Naționale - FOTO

regina 01

Elevii liceului „Regina Maria” Dorohoi au fost invitați în data de 15 ianuarie la Ipotești unde s-au organizat mai multe evenimente speciale, printre care și o conferință cu ocazia Zilei Culturii Naționale. 

Tema acestei conferințe a fost Manuscrise Necunoscute ale lui George Enescu, iar organizatorii acestui eveniment au avut grijă ca tinerii orașului nostru să ne simtă cât mai bine, dorind ca aceștia să plece de la ei cu o mulțime de noi cunoștințe. 

Eugen Ciurtin, istoric al religiilor, și cel care a ținut întreaga conferință, le-a prezentat copiilor o mulțime de informații legate de George Enescu, Mihai Eminescu și creațiile acestora, dar și lucruri mai puțin cunoscute publicului, cum ar fi faptul că în perioada Primului Război Mondial George Enescu a ajutat soldații răniți pe front.

Elevii au ascultat cu mare interes aspectele supuse atenției și dezbaterii celor prezenți de  către invitatul special,înțelegând cât de important este să cunoști mult mai multe aspecte din istoria poporului tău, darși despre personalitățile cu care ne deosebim de alte culturi. 

Ar trebui să acordăm mai multă atenție istoriei deoarece  ne ajută să ne înțelegem trecutul, să ne cunoaștem strămoșii dar, totodată, ne inspiră spre lucruri cât mai mărețe prin prisma personalităților pe care aceasta le are. 

Prin genul acesta de activități, noii generații îi este mult mai ușor să înțeleagă aceste lucruri, trezindu-i apetitul pentru noi cunoștințe.

Istoria este un basm pe care fiecare dintre noi trebuie să aibă răbdare să îl descopere, indiferent de vârstă sau ocupație! Adelina A.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web