Dorohoi News Logo

„Numai Poetul”: Liceul „Regina Maria” Dorohoi a celebrat ziua lui Mihai Eminescu printr-un concurs tematic

Eminescu_04

Data de 15 ianuarie 2024 marchează atât Ziua Culturii Naționale, cât și împlinirea a 174 de ani de la nașterea celui mai valoros poet român, Mihai Eminescu. Această ocazie deosebită a fost sărbătorită la Liceul „Regina Maria” Dorohoi prin organizarea unui proiect-concurs interdisciplinar intitulat „Numai poetul”, servind drept omagiu marelui artist. 

Elevii au avut posibilitatea de a-și pune în valoare calitățile creative și, sub îndrumarea cadrelor didactice coordonatoare, prof. Ștefan Simona Luminița și prof. Foca Alina, și-au evidențiat talentele și viziunile unice. Pășind pe urmele ilustrului scriitor, tinerii și-au transpus nu numai în cuvinte, ci și în culori propriile emoții, perspective și idei. Ei s-au încadrat în temele a trei secțiuni:  Interferențe lirico-plastice, Între font și condei, Provocări textuale.

Sala de festivități a liceului a găzduit o expoziție de volume reprezentative ale operei lui Mihai Eminescu, însoțite de comentarii literare ce s-au axat pe analiza și interpretarea creațiilor eminesciene. În cadrul evenimentului au fost expuse lucrările elevilor, oferind colegilor și cadrelor didactice participante oportunitatea de a evalua contribuțiile lor. Această etapă a proiectului a reprezentat un moment crucial în procesul de jurizare, implicând întreaga comunitate școlară în aprecierea și recunoașterea valorii artistice și literare a creațiilor prezentate.

Pentru fiecare secțiune s-au desemnat elevi câștigători, oferindu-se premii și mențiuni:

Interferențe lirico-plastice: 
Premiul I - Bîlbă Florentina Georgiana (clasa a XI-a);
Premiul I - Puhăcel Daria (clasa a IX-a);
Premiul II - Chetrariu Daria Maria (clasa a IX-a);
Premiul III - Patape Edward (clasa a X-a).

Între font și condei:
Premiul I - Gorganu Fabiana (clasa a X-a);
Premiul II - Ungureanu Erika (clasa a IX-a);
Premiul III - Albu Miriam (clasa a IX-a).

Provocări textuale:
Premiul I - Furtună Teodora (clasa a XI-a);
Premiul II - Covrig Ioana (clasa a X-a);
Premiul III - Petrescu Marina (clasa a X-a).

Așadar, acest proiect-concurs, „Numai Poetul”, a fost un tribut autentic adus valorilor literare și artistice, iar contribuțiile elevilor au confirmat că pasiunea pentru cultură este vie și vibrantă în rândul tinerilor. Felicităm călduros participanții și organizatorii pentru eforturile lor, contribuind la înălțarea spiritului poetic în inimile noastre. (Maia T.)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web