Dorohoi News Logo

„Exercițiu de contemplație” la Liceul „Regina Maria” Dorohoi - FOTO

Emotii_02

Consecințele emoțiilor asupra sănătății mintale! Activitate desfășurată în cadrul proiectului „Exercițiu de contemplație!” la Liceul „Regina Maria” Dorohoi. 

Cunoscând realitatea, omul, într-un fel sau altul, dezvoltă o atitudine față de ce e în jurul său. Bucuria, tristețea, admirația, indignarea, furia, frica- toate acestea reprezintă diferite tipuri de reacții ale omului față de realitate. În cadrul liceului “Regina Maria” Dorohoi, sub îndrumarea consilierului școlar, prof. Verenciuc Ștefania Larisa, și a doamnei doctor Dardai Sandu Maria -medic primar, psihiatrie pediatrică în cadrul CSM copii Botoșani, elevii claselor a X- a și a XI-a au fost informați asupra consecințelor emoțiilor asupra sănătății mintale.

Activitatea a avut ca scop dobândirea unor strategii de reglare emoțională care să favorizeze capacitatea de a exercita controlul asupra propriului comportament și abilitatea de a înțelege atât propriile emoții cât și pe ale celorlalți.

Elevii au beneficiat de experiența doamnei doctor, iar în urma discuțiilor cu aceasta au evidențiat importanța trăirilor emoționale și adaptarea exprimării acestora asupra sănătății psihice.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web