Dorohoi News Logo

Proiectul „Țara de Sus – vatră de spiritualitate și cultură românească”: o oportunitate pentru tinerii dorohoieni

Simpozion

Arhiepiscopia Iașilor, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi organizează proiectul "Țara de Sus – vatră de spiritualitate și cultură românească", ediția a II-a, în perioada decembrie 2023 - mai 2024.

Scopul Simpozionului este cunoaștere și recunoașterea valorii personalităților marcante ale spiritualității și culturii din „Țara de sus”, care pot deveni inspirație, teme de reflecție pentru tineri. Trecutul, atât de bogat și valoros spiritual și cultural deopotrivă, obligă atât actuala, cât și viitoarele generații la a căuta bunătatea, frumosul, valoarea, inovația, descoperindu-se pe sine, dar și unii pe alții într-o lumină a creștinismului trăit, nu doar scris.

Simpozionul se va desfășura cu prezență fizică la Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi – Sala de Festivități și online pe platforma Google Meet, pe data de 26 februarie 2024.
Acesta va cuprinde mai multe secțiuni: cea pentru elevi cuprinde creații literare (poezie sau eseu) și desen-pictură; iar pentru cadre didactice tema este creații literare (eseu).

Ultima zi pentru depunerea lucrărilor este 26 ianuarie, apoi, organizarea expoziției lucrărilor practice se va face pe 12-16 februarie, iar jurizarea va avea loc pe 19-23 februarie.

Proiectul "Țara de Sus – vatră de spiritualitate și cultură românească" este o oportunitate pentru tineri de a se conecta cu valorile culturale și spirituale ale țării noastre și de a le îmbrățișa în viața lor de zi cu zi.

Este un eveniment care încurajează creativitatea și originalitatea, oferind o platformă pentru tineri de a-și exprima ideile și gândurile într-un mod artistic și cultural. (Alesia I.)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web