Dorohoi News Logo

Profesorii ar urma să justifice notele acordate elevilor la lucrările scrise

Test

Un proiect de modificare a Statutului elevului care a fost depus la Ministerul Educației, joi, 1 februarie, prevede că profesorii trebuie să justifice notele elevilor de la lucrările scrise, în termen de 15 zile de la comunicare.

Proiectul a fost depus de niște voluntari din Organizația Salvați Copiii România, Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din București-Ilfov și Asociația Vâlceană a Elevilor.

Practic, părinții și elevii pot cere profesorilor să justifice notele puse, în termen de 15 zile, iar potrivit proiectului, elevii sau părinții ar putea solicita conducerii școlii reevaluarea lucrării.

„În situația în care în unitatea de învățământ preuniversitar nu există alți învățători/institutori/profesori pentru învățământul primar sau profesori de specialitate care să nu predea la clasa respectivă, pot fi desemnați, de către direcția de învățământ preuniversitar, cadre didactice din învățământul primar sau profesori de specialitate din alte unități de învățământ”, conform aceluiași document.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web