Dorohoi News Logo

Dublă Acreditare a Liceului „Regina Maria” din Dorohoi, în Programul ERASMUS +

5

Aflat în al treilea an de activitate din cadrul Acreditării Erasmus+ în domeniul „Educație Școlară“, Liceul „Regina Maria“ a obținut în acest an și Acreditarea în domeniul „Formării Profesionale – VET”, adresată elevilor și profesorilor de specialitate de la clasele de Matematică-Informatică, Economic, Comerț și Coafor-stilist.

Participarea elevilor la stagii de instruire-practică la furnizori europeni va asigura creșterea calității activităților de formare profesională prin îmbunătățirea instrumentelor de lucru și de evaluare. Practic, în fiecare an școlar din perioada 2024-2027, câte două grupe de 15 elevi, provenind de la specializări diferite, vor efectua stagiile de instruire practică la parteneri europeni, pentru a crește șansele de integrare pe piața muncii și a îmbunătăți competențelor profesionale, lingvistice, sociale și culturale.

Participarea a 12 profesori de specialitate la cursuri de formare și activități de observare directă va contribui la creșterea actului educațional și dezvoltarea a cel puțin 8 parteneriate cu școli profesionale, companii și centre de educație din domeniul profesional și tehnic.

Obținerea a două Certificate de Acreditare în Programul Erasmus+, pentru elevii de la Filiera Teoretică și Tehnologică deopotrivă, reprezintă pentru Liceul „Regina Maria” o recunoaștere a calității activităților derulate la nivel european, dar și o confirmare a interesului permanent pentru creșterea calității activităților didactice și a șanselor tuturor elevilor de integrare pe piața muncii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web