Dorohoi News Logo

Drumul către viitorul smart a început la Ibănești!

Ibanesti_06

Ibănești, comuna cu investiții semnificative în sistemul educațional! Proiectul pentru care primarul Romică Magopeț a reușit să obțină finanțare în valoare de 1.225.182,50 lei fără TVA se va  implementat în școlile din cele două localități ale comunei Ibănești.

”Asigurarea participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv prin dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din comuna Ibănești, județul Botoșani” a fost finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta15-Educație.

Vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale corpurile de clădiri: Școala Mihail Sadoveanu din Dumbrăvița, Școala Ștefan cel Mare din Ibănești, Grădinița din Dumbrăvița și Grădinița din Ibănești. Astfel vor fi dotate 24 săli de clasă, un laborator de informatică, un laborator de științe-multidisciplinar, un cabinet școlar, un cabinet asistență psihopedagogică și o sală de sport.

Școlile vor fi echipate cu: 380 bănci, 380 scaune, 24 catedre, 24 scaune pentru profesori, 26 dulapuri pentru depozitarea materialelor didactice, 40 bănci grădiniță, 80 scaune grădiniță, 26 table interactive, 15 sisteme PC tip desktop, 28 laptop-uri, 26 sisteme de sunet, 28 multifuncționale, 26 camere videoconferință, 2 routere wifi, 5 scannere documente portabile, materiale didactice laborator, materiale didactice cabinete, materiale didactice și consumabile sala de sport.

„Cel mai important lucru în viață este să construiești, dar practica artei de a construi cere formare profesională și gândire, lucruri posibile doar prin educație. Școala reprezintă un templu de cunoaștere, iar învățământul ibăneștean a cunoscut în ultimii ani o perioadă reală de afirmare  în contextul educațional al județului. Aceasta conduce copilul spre viață, prin viață și pentru viață! Deoarece școala și educația au un rol vital într-o societate, am investit continuu în sistemul educațional ibăneștean. Am construit școli și grădinițe, am modernizat la standarde europene corpuri de clădiri și am dotat fiecare sală de clasă cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru un învățământ modern. Sunt convins că într-o școală modernă europeană, rezultatele la învățătură și disciplină vor fi pe măsură!” a spus primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web