Dorohoi News Logo

100 de zile de școală-100 de motive de bucurie pentru elevii clasei pregătitoare A Step by Step de la Școala „Al. I. Cuza” Dorohoi - FOTO

scoala 24

Pentru elevii clasei pregătitoare A Step by Step- clasa Fluturașilor, de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Dorohoi, ziua de 1 martie a avut o dublă semnificație: debutul primăverii mult așteptate  și marcarea cu entuziasm a primelor 100 de zile de școală. 

Sărbătoarea celor 100 de zile de școală reprezintă o ocazie specială de reflecție asupra parcursului micilor elevi, de evidențiere a procesului devenirii unor școlari responsabili, care și-au format zi de zi deprinderi de lucru individual, în grupuri mici, pe echipe, un prilej de a medita asupra provocărilor zilnice  și de a proiecta noi perspective. Fără îndoială, fiecare copil a trăit pe parcursul celor 100 de zile momente de bucurie, emoție, uimire, satisfacția depășirii unor limite personale, împlinire. 

Ziua a debutat cu  momentele specifice întâlnirii de dimineață:
– Salutul – s-a realizat sub forma unui joc ritmic, intonarea imnului Step by Step;
- Agenda zilei - prezentarea cronologică a activităților;
– Prezența – prin numărare și identificarea colegilor;
– Calendarul zilei – stabilirea datei, zilei din săptămână, a stării  vremii și a semnificației acestei zile, completarea cu ultimul fluturaș din cei 100 ai colecției clasei;
– Mesajul zilei – citirea mesajului de învățător împreună cu elevii și rezolvarea sarcinilor date;
– Prezentarea noutăților –  fiecare elev a prezentat colecția pregătită, iar colegii au adresat întrebări sau au formulat aprecieri.

Partea a doua a activității a constituit lucrul pe centrele de interes (CITIRE, SCRIERE, MATEMATICĂ, ARTE) Elevii  și-au ales centrul la care vor să lucreze inițial, apoi s-a realizat rotirea elevilor la centre în sensul acelor de ceasornic. În rezolvarea sarcinilor de lucru au fost implicați și părinții prezenți la activitate, aceștia având rolul de a explica sarcinile de lucru, de a-i ghida și monitoriza pe copii în rezolvarea acestora.

Sărbătoarea celor 100 de zile s-a încheiat cu o sebare dedicată acestui eveniment, prilej cu care copiii au recitat poezii, au cântat și au dansat. Momentul mult așteptat a fost servirea tortului – o surpriză dulce pregătită cu drag de părinții elevilor din clasă. Cu toții au cântat „La mulți ani!”, și-au făcut urări pentru următoarele 100 de zile de aventură, de descoperiri, de provocări ce îi vor aștepta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web