Dorohoi News Logo

Proiect SNAC „Un Mărțișor pentru fiecare mamă” desfășurat de elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița – Ibănești - FOTO

Ibanesti (1)

Elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița, județul Botoșani, în parteneriat cu departamentul Pro-vita al Protopopiatului Dorohoi, Secția Maternității Spitalului Municipal Dorohoi și Centrul de Îngrijire pentru persoanele cu dizabilități Dorohoi - structură a DGASPC Botoșani, au desfășurat joi, 7 Martie 2024, o acțiune de voluntariat în cadrul comisiei SNAC.

Proiectul a început la Maternitatea Spitalului Dorohoi prin săvârșirea slujbei Aghesmei Mici și a rugăciunii de binecuvântare pentru mame și pruncii nou născuți. Elevii coordonați de Pr. Prof. Iftodi Marian au  subliniat minunata chemare a mamelor de a fi izvor de viață pe pământ, au mulțumit și au felicitat personalul medical format din doctori, asistenți și infirmieri ce își desfășoară activitatea cu dragoste și responsabilitate în cadrul acestei secții. În semn de respect și prețuire pentru mame, elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița au oferit mărțișoare confecționate manual, flori, alimente și dulciuri tuturor proaspetelor mămici și cadrelor medicale, aducând astfel zâmbete și bucurii în sufletul lor.

Activitatea a continuat cu vizita la Centrul de Îngrijire pentru persoanele vârstnice cu dizabilități din Dorohoi, condus de domnul director Azoiței Iulian. Prin cântec, mărțișoare, flori și dulciuri, elevii au adus speranță și mângâiere în sufletul mamelor și bunicilor aflate în grija acestei instituții sociale. Participând la această activitate, copiii ibăneșteni și-au exprimat prețuirea și respectul pentru darul vieții.

Mulțumim doamnei Director, Magopeț Mariana pentru sprijin, colegilor educatori, învățători, profesori, elevilor și partenerilor implicați în proiect. La mulți ani, tuturor mamelor și doamnelor! (Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița, Botoșani)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web