Dorohoi News Logo

Performanță unică la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi - ZECE!

Ghica (1)

Simularea examenului de bacalaureat a adus la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, printre mai multe rezultate frumoase, unul de excepție: singura notă de 10 la limba și literarura română din județ.

ALEXIEI CHICHIOACĂ îi datorăm această bucurie, dublată de nota 10 și la matematică.

O felicităm pe Alexia nu doar pentru aceste rezultate, ci pentru întregul său parcurs liceal, absolut impresionant. Dintre realizările ei, le amintim pe cele mai înalte:

– Premiul Special la etapa națională a Olimpiadei de Lectură ca Abilitate de Viață (OLAV), în clasa a X-a, prof. coordonator Mihaela Hură;
– Medalia de aur la etapa națională a Concursului Național de Matematică aplicată „Adolf Haimovici”, în clasa a XI-a, prof. coordonator Viorica Stegaru;
– Calificare la etapa națională a OLAV, în clasa a XI-a, prof. coordonator Mihaela Hură; desfășurându-se în aceeași zi cu „Adolf Haimovici”, a participat la acesta din urmă;
 – Calificare la etapa națională a Concursului „Adolf Haimovici”, în clasa a XII-a, prof. coordonator Viorica Stegaru.

ADELINA BUȚINCU, tot din clasa a XII-a B, a obținut singura notă de 10 din oraș la chimie, la aceeași simulare a bacalaureatului. Traseul liceal al Adelinei a fost (și este), de asemenea, remarcabil, printre performanțele sale numărându-se:

– 3 calificări la etapa națională a Olimpiadei de Chimie, prof. coordonator Sonia Nicorici;
– Premiul I la Concursul Regional „Cristofor Simionescu”, în clasele a X-a și a XI-a, prof. coordonator Sonia Nicorici;
– Premiul I la Concursul Interdisciplinar „Zircon”, în clasa a XI-a, prof. coordonator Sonia Nicorici;
– Premiul I la Concursul „Coriolan Drăgulescu”, în clasa a XI-a, prof. coordonator Sonia Nicorici.

După cum se poate vedea, notele obținute de ambele eleve la această simulare nu sunt nici pe departe accidentale, ci marchează doar un reper dintr-un întreg parcurs școlar de excepție.

Felicitări, Alexia și Adelina! Succes mult la examenele care vă așteaptă și să zburați înalt, așa cum ați făcut-o și până acum! (Prof. Hură Mihaela)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web