Dorohoi News Logo

Oportunități de învățare prin Erasmus+ la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi – FOTO

Erasmus+ la Spiru Haret Dorohoi_001

Fiecare mobilitate Erasmus+ reprezintă o oportunitate de a ne dezvolta competențele prin situații de învățare variate și motivante, prin schimburi de bune practici și idei inovatoare.

În perioada 17 - 24 februarie 2024, un grup de 16 elevi și  cadrele didactice însoțitoare de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi, au participat la o mobilitate în cadrul Programului ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1 – Educația Școlară (SCH), 2023-1-RO01-KA121-SCH-000134291 la 2o Gymnasio Prevezas, Preveza, Grecia. 

Pe perioada celor cinci zile ale mobilității, elevii și profesorii români au asistat la ore, au participat la un atelier de literatură, s-au bucurat de frumusețea culturii elene luând parte la un moment muzical oferit de o orchestră formată din pasionați instrumentiși și la spectacol organizat  de elevii și profesorii școlii gazdă pentru a împărtăși tradițiile și cultura lor. Vizitarea sitului arheologic de la Nicopole, dar și a orașului Arta, localitate cu o vechime impresionantă, datând din 625 î. Hr., a însemnat o veritabilă lecție de istorie în aer liber. În ultima zi a mobilității, grupul de elevi, însoțiți de cadrele didactice, a fost primit de către primarul orașului Preveza, întâlnire la care au luat parte și reprezentanți ai inspectoratului școlar și presa locale. 

Aceste experiențe au oferit cadrul necesar de a interacționa cu o cultură vastă, de a crea noi prietenii și de a utiliza limba engleză în contexte autentice de conversație. 

Mobilitatea a fost o experiență inedită și o modalitate plăcută de învățare prin intermediul activităților diverse și atractive, a oamenilor calzi și ospitalieri. Iată câteva dintre gândurile elevilor:

„Deplasarea în Grecia din cadrul proiectului Erasmus a reprezentat o experiență unică, o săptămână memorabilă, care m-a condus la descoperirea unui nou stil de viață, a unor viziuni, tradiții și obiceiuri diferite.” (L.S.)

„Experiența Eramus+ din cadrul mobilității în Grecia a fost pentru mine un mijloc de a-mi dezvolta caracterul, de a promova și a pune în practică obiectivele proiectului, dezvoltarea socială și intelectuală, cât si legarea unor noi conexiuni și prietenii.” (L.S.)

„Mobilitatea Erasmus din Grecia a fost una de neuitat. Elevii de la școala parteneră au fost foarte amabili și prietenoși astfel putând lega prietenii, sperăm noi, de durată. Profesorii ne-au oferint câte puțin din timpul lor, pregătindu-ne cu multe prezentări prin intermediul cărora să ne poată introduce in tot ceea ce înseamnă cultura grecească.” (F.L.)

Echipa de proiect 
„Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web