Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi - mobilitate ERASMUS+, SCH în Polonia - FOTO

11

În perioada 08-12 aprilie 2024, 28 de elevi ai Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, beneficiari ai proiectului cu număr de referință 2023-1-RO01-KA121-SCH-000136314 din cadrul  Acreditării ERASMUS+, KA1, Educație Școlară (cod de acreditare: 2020-1-RO01-KA120-SCH-095694), împreună cu 3 profesori însoțitori au fost beneficiarii mobilității de grup desfășurată în două școli din Istebna (ZespółSzkół w Istebnej) și și Zewiec (ZespółSzkółMechaniczno-Elektrycznych, Zywiec), Polonia.

Scopul acestei mobilități a fost schimbul de bune practici și experiențe între elevii școlilor implicate, bazate pe îmbunătățirea competențelor digitale și a celor de multiculturalitate și multilingvism. Activitățile mobilității de grup au fost concepute colaborativ, într-un cadru internațional, astfel încât elevii au avut oportunitatea să cunoască elevii din Polonia, să compare sistemul educațional, să descopere tradițiile, obiceiurile și istoria locurilor dar și să prezinte aceleași aspecte despre țara lor.

„Mobilitatea Erasmus în Polonia a fost o oportunitate fantastică de schimb cultural, îmbogățire academică și dezvoltare personală. Polonia oferă o istorie bogată, o cultură vibrantă și instituții de învățământ excelente.”(Mara Sauciuc)

„Desigur, limba poloneză era nouă pentru mine, dar a fost foarte frumos cum au încercat studenții polonezi să mă învețe cuvinte ușoare pentru ei, dar foarte complicate pentru mine. A fost foarte distractiv.” (Mirăuță Patricia)

„Aspectele noi pentru mine au fost: sistemul de educație, programul copiilor la școală și activitățile nonformale. Ca toate lucrurile noi, mi-a luat timp să mă adaptez, dar mi-a făcut călătoria mult mai bună.”(Ana Nichiforeac)

„Totul despre această experiență Erasmus a fost nou pentru mine – de la explorarea unui oraș nou până la interacțiunea cu oameni din medii diverse. Mi-a lărgit viziunea asupra lumii și mi-a îmbogățit înțelegerea diferitelor culturi și perspective academice.”(Teodor Ciobănașu)
(prof. Pavel D.- responsabil proiect)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web