Dorohoi News Logo

Preocupările pentru mediu nu iau vacanță la Școala Cornerstone - FOTO

foto titlu

Într-o atmosferă de bucurie, plină de entuziasm și colaborare, în perioada 22 – 26 aprilie, s-a desfășurat Săptămâna Verde la Școala Cornerstone. Activitățile diverse i-a adus împreună pe elevi, profesori și părinți în dorința de a transforma această implicare într-o inepuizabilă sursă de informare, învățare și determinare de a menține mediul cât mai curat și de a urmări aspectele ce trebuie îmbunătăţite în imediata lor apropiere pentru a găsi soluţii optime în prevenirea şi ameliorarea manifestărilor de degradare a mediului.

Cu scopul cultivării și dezvoltării unor valori şi atitudini, competenţe cognitive şi culturale, necesare de la cea mai fragedă vârstă pentru o viaţă într-o societate echilibrată și sănătoasă, activitățile desfășurate au fost gândite într-un mod transdisciplinar astfel încât să atragă fiecare copil, în parte. Pornind de la plantarea florilor, îngrijirea campusului școlii și a împrejurimilor prin strângerea deșeurilor, elevii au conștientizat necesitatea unui mediu curat aflată în strânsă relație cu o viață sănătoasă. 

Odată cu parteneriatele realizate, elevii au avut posibilitatea de a comunica deschis cu un nutriționist autorizat care le-a lămurit nedumeririle privind consumul corect și echilibrat de alimente, activitate continuată cu un concurs Cine știe, câștigă!, în care copiii și-au îmbogățit bagajul de cunoștințe privind vitaminele, mineralele și carbohidrații din fructe și legume.

Cum echilibrul în viață ține și de comportamentul nostru în societate, doi reprezentanți ai Poliției au împărtășit elevilor condițiile necesare unui mediu armonios, în care să domnească prietenia, înțelegerea și respectul, valori indispensabile în înlăturarea fenomenului de bullying. Munca în echipă a antrenat toţi profesorii, elevii și părinții: pe cei curajoşi, stăpâni pe cunoştinţele şi deprinderile lor, dar şi pe cei timizi, nesiguri, stârnindu-le interesul şi ajutându-i să depăşească anumite bariere existente între ei şi restul clasei.

Jocurile, drumețiile, excursiile realizate ulterior de către profesori, au avut ca scop, dincolo de lărgirea orizontului de cunoştinţe prin contactul direct cu realitatea, stimularea curiozității de a descoperi noi fenomene, formarea unei atitudini ecologice pozitive și dezvoltarea spiritului de prietenie, de colectiv, de disciplină, iniţiativă, precum şi deprinderi, proceduri gospodăreşti de la vârstă mică, toate acestea fiindu-le folositoare în viaţă.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web