Dorohoi News Logo

Elevă din Dorohoi, performanță remarcabilă la etapa națională a Olimpiadei de Biologie - FOTO

Biologie (1)

În perioada 20 – 25 aprilie 2024, a avut loc, la Sibiu, etapa națională a Olimpiadei de Biologie. La această competiție, lotul județean participant a fost alcătuit din următorii cinci elevi: Vicol Diana, clasa a IX-a de la Colegiul Național „A.T.Laurian”, Onofrei Roxana, clasa a IX-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Purușniuc Ștefana, clasa a X-a de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Curcă Ștefan, clasa a X-a de la Colegiul Național „A.T.Laurian” Botoșani și eleva Galan Petronela, clasa X-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani.

După două probe de evaluare, una practică și una teoretică, rezultatele obținute au reconfirmat capacitatea elevilor de a performa în domeniul științelor biologice, iar școala botoșăneană de biologie și-a câștigat un loc de cinste la nivel național, prin mențiunea obținută de eleva Purușniuc Ștefana, de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, clasată pe locul cinci în ierarhia națională la clasa a X-a.

De asemenea, eleva Ștefana, premiantă și la etapa națională desfășurată anul trecut, s-a prezentat onorabil la proba teoretică pentru lotul lărgit, clasându-se la numai patru locuri distanță de calificare. Felicitări întregului lot județean precum și profesorului însoțitor, Ștefan Monica!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web