Dorohoi News Logo

Colegiul Național Grigore Ghica Dorohoi, confirmare a calității în educație

banner_Ghica_25

În a doua parte a săptămânii care s-a încheiat, la Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, s-a desfășurat inspecția de evaluare periodică a experților A.R.A.C.I.P.

A.R.A.C.I.P. reprezintă Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar şi realizează, alături de alte activități, evaluarea externă a calităţii educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ preuniversitar şi de alte organizaţii furnizoare de educaţie, precum și autorizarea şi acreditarea unităţilor de învăţământ preuniversitar.

În agenda vizitei de evaluare sunt cuprinse activităţi importante precum: asistenţe la ore, studierea anumitor documente, vizitarea spaţiilor şcolare, interviuri realizate cu părinţi, elevi, cadre didactice, aplicarea unor chestionare, studierea rezultatelor elevilor. Se mai urmăresc aspecte precum dotările laboratoarelor, bibliotecii, sălilor de curs, consilierea școlară, activitatea comisiilor din școli, progresul realizat de unitatea de învățământ etc.

La Colegiul Național „Grigore Ghica” au fost apreciate dotările care constituie baza materială, calitatea demersului didactic, dar și rezultatele obținute de elevi la concursuri și olimpiade.

Rigoarea, seriozitatea, implicarea și progresul dovedite în activitățile diverse desfășurate la nivelul CNGG Dorohoi au dus la acordarea calificativului FOARTE BINE la toți indicatorii și recomandarea de a realiza demersurile în vederea obținerii calificativului EXCELENT la unii indicatori.

Acest rezultat al evaluării onorează CNGG și stimulează continuarea activităților pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web