În perioada 15-26 aprilie a.c., 24 de elevi de la specializarea matematică - informatică au beneficiat de un stagiu de formare în Malaga, Spania, prin intermediul proiectului VET din cadrul Programului ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1 - Formare profesională, nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000136307, cu o durată de 14 zile și un grant de finanțare de 60.080 EUR.
Tema proiectului a vizat Virtual Reality, având ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor și abilităților practice necesare pe piața europeană a muncii pentru cei 24 de elevi de la specializarea matematică-informatică, prin stagii de formare în străinătate. Elevii au fost însoțiți de următoarele cadre didactice: Cristina Drăghici (prof. coordonator), Sonia Nicorici și Iulia Șlincu.
Acest proiect a contribuit la creșterea calității formării inițiale a beneficiarilor, cei 24 de elevi de la specializarea menționată, înlesnind astfel contactul cu o companie furnizoare de formare (FORJA ROJA, Malaga) dintr-o țară a Uniunii Europene, respectiv Spania. Proiectul va contribui la creșterea prestigiului colegiului și a elevilor pe care îi formează, a calității învățării prin promovarea educației în context european. De asemenea, proiectul va avea impact pozitiv pe plan local, prin activități de diseminare și multiplicare: ateliere demonstrative IT, dezbateri, prezentări și mese rotunde la care vor participa factori de decizie, instituții de învățământ, părinți, elevi și profesori.
În cele două săptămâni de formare derulate la sediul companiei FORJA ROJA, Malaga, elevii au utilizat platforma Unity și dispozitivele VR Oculus Quest 2 pentru a crea proiecte cu diverse teme.
Activitățile de formare culturală desfășurate în țară au continuat și pe parcursul mobilității. Astfel, în timpul liber, elevii s-au familiarizat cu obiectivele turistice ale zonei (Catedrala Malaga, Muzeul Pablo Picasso, Centrul Pompidou Malaga, Alcazaba, Muzeul Malaga).
Acest tip de proiect va continua și în anii școlari următori, având în vedere faptul că la nivelul colegiului nostru beneficiem de Acreditare ERASMUS+ până în anul 2027. Prof. Drăghici Cristina, Șlincu Iulia