Dorohoi News Logo

Târgul ofertelor educaționale pentru liceu la Dorohoi, ediția a III-a - FOTO

Licee_12

Liceul este una dintre perioadele definitorii ale vieții și, de multe ori, absolvenții claselor a VIII-a au nevoie de îndrumare pentru a alege un loc potrivit în care să-și continue parcursul educațional. De aceea, în perioada 17-18 mai 2024, la Dorohoi, în Sala de sport a Colegiului Național „Grigore Ghica”, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Târgului liceelor, proiect inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. 

La eveniment s-au înscris mai multe instituții de învățământ: Liceul „Dimitrie Cantemir" Darabani, Liceul „Regina Maria" Dorohoi, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță" Șendriceni, Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă" Pomârla, Școala Profesională „Sfântul Andrei" Smîrdan și Colegiul Național ,,Grigore Ghica" Dorohoi. De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Botoșani.

Festivitatea de deschidere a Târgului liceelor a început cu discursul domnului director prof. Georgel Șlincu care, în calitate de gazdă a evenimentului, a salutat prezența tuturor participanților. Domnul primar al Municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu, a luat apoi cuvântul, urmat de doamna Inspector General Adjunct, prof. Cristina Bălăucă. Tot din partea Inspectoratului Școlar Botoșani, au fost prezenți la eveniment doamna prof. Galia Hrimiuc, Inspector pentru Management școlar, doamna prof. Loredana Ciobanu, Inspector pentru disciplina Istorie, doamna prof. Lucia Ștefănescu, Inspector pentru disciplina Limba și literatura română, doamna prof. Diana Haralambie, Inspector pentru Arte și domnul Ciprian Mândrescu, Inspector pentru disciplina Biologie.

Evenimentul a adunat peste 750 de elevi din clasa a VIII-a din 29 de localități ale județului Botoșani, care au vizitat cu interes fiecare stand amenajat, descoperind astfel ofertele educaționale și specializările propuse de liceele participante. 

Principalul obiectiv al acestui târg a fost promovarea ofertei de școlarizare a unităților de învățământ de nivel liceal și profesional din județul Botoșani pentru anul școlar 2024-2025. (prof. Daniela Adăscăliței)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web