Proiectul Transfrontalier „Pod de emoții peste Prut” coordonat de director prof. Anișoara Doinița Dupu, prof. Loredana Elena Calistru, prof. Știr Sorina, prof. Burlacu Lenuța, prof. Gergiana Simion de la Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi, prof. Mariela Dupu, prof. Florentina Grigoraș, prof. Simona Pojoga de la Grădinița Nr. 6 Dorohoi și ed. Aliona Jumiga, ed. Natalia Rudei, cond. muzical Coralia Adauje de la Instituția de Educație Timpurie Nr.42 „ZÂMBETUL”, Municipiul Bălți s-a născut din dorința de a lega prietenii care să ne unească sufletele deja înfrățite.
Parteneriatul celor două instituții din România cu Instituția de Educație Timpurie Nr.42 „ZÂMBETUL”, Municipiul Bălți, Republica Moldova a vizat activități care au imbogățit semnifcativ experientele didactice atât ale cadrelor didactice cât și ale preșcolarilor implicați. Întâlnirile au avut loc online și au avut un impact real și vizibil asupra copiilor. Fiecare întâlnire a fost așteptată cu mare interes de copii iar activitățile desfășurate au avut impact major mai ales pe latura dezvoltării emoționale a preșcolarilor.
Prietenia, respectul față de alte popoare, măndria ca avem obiceiuri și tradiții unice, dragostea față de neam și țară și de locul de origine au fost temele abordate în întâlnirile planificate iar ca finalități copiii au înțles că aceste valori sunt cele are ne unesc și ne înfrățesc, chiar dacă vârstele lor sunt fragede.
Activitatea de finalizare a Proiectului Transfrontalier „Pod de emoții peste Prut” s-a desfășurat prin prezentarea activităților în cadrul Cercului Pedagogic desfășurat în data de 24.05.2024 la Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi marcând astfel încheierea unui parteneriat educațional care ne-a adus mari satisfacții pe plan profesional, ne-a îmbogățit experiența didactică prin unicitatea modului de interacțiune cu unitățile partenere și sperăm ca impărtășirea cu dumneavoastră să vină ca un exemplu de bună și reală practică în didactica preșcolară actuală și totodată ne duce cu un pas în viitor.