Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” la Festivalului-Concurs de cultură și civilizație CDIdei în cărți - FOTO

ghica 03

Pe 6 iunie 2024 a avut loc, la Casa Corpului Didactic din Botoșani, festivitatea de premiere a Festivalului-Concurs de cultură și civilizație CDIdei în cărți aflat la ediția a IX-a al cărui scopprincipal a fost acela de a încuraja creativitatea, imaginația, simțul artistic și munca în echipă.

Elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi au obținut rezultate foarte bune, demonstrând că lumea adolescenților de azi cuprinde și dragostea de lectură. Astfel, din cadrul colegiului au participat 3 echipe care s-au remarcat după cum urmează: Antonescu Elisabeta, Lupu Luiza și Onciuleanu Simona, coordonator profesor Ciobanu Monica – Premiul I, Nechiforeac Ana, Topală Iosua și Ursuleanu Lorena, coordonator profesor Jîșcanu Claudia – Premiul al II-lea și Cozoroc Emanuela Monica, Iacinschi Denisa Elena, Tărnăuceanu Denisa Maria, Premiul al III-lea, coordonator profesor Pavel Daniela. Echipele care au obținut premiul I și II s-au calificat la etapa națională.

Festivalul Concurs s-a desfășurat pe patru categorii de vârstă: V-VI, VII-VIII, IX-X și XI-XII, iar pentru fiecare categorie de vârstă au fost stabilite 2 secțiuni lucrări în limba română și într-o limbă modernă. 

În echipe de câte trei elevi, coodonați de un cadru didactic, au ales o carte pe care au citit-o și au realizat următoarele produse: fișa lucrării citite, jurnalul echipei și un obiect reprezentativ – machetă/booktrailer/afiș digital sau fizic urmând astfel îndemnul lui James Russell Lowell „O carte este un bun companion. O carte aleasă potrivit este un prieten pe viață, care, la o atingere, își toarnă inima ei in inima noastră.” (Profesorii coordonatori)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web