Dorohoi News Logo

Speciile de animale din Botoșani: Proiect de parteneriat între Gimnaziul Kogălniceanu, AJVPS și ISJ Botoșani - FOTO

Proiect_11

A.J.V.P.S. Botoșani, cu sprijinul IȘJ Botoșani, au organizat expoziția „Trofee de Vânătoare - Ediția a II-a 2024”

La invitația domnului Președinte deputat Costel Șoptică, împreună cu directorul ing. Humelnicu Cosmin, 20 de elevii cu rezultate deosebite la învățătură de la Școala Gimnazială ,,Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, coordonați de cadrele didactice, au participat la o acțiune privind importanța menținerii echilibrului agro - silvic –cinegetic prin activitatea de vânătoare, protejarea biodiversității și a mediului înconjurător.

Totodată s-au prezentat principalele specii de interes cinegetic din județul Botoșani, dinamica efectivelor, zona de răspândire prezentându-se noțiunile de morfologie și comportament specific fiecărei specii.

Nu în ultimul rând s-a discutat despre activitatea de pescuit recreativ din județul nostru și prezentarea principalelor specii de pești întâlnite în lacurile și râurile județul Botoșani.  

În urma participării la această activitate, elevii au conștientizat că trebuie să fie responsabili pentru a proteja natura, care este extrem de bogată și diversă. Cu toate acestea, multe dintre speciile de plante și animale care se află sub protecție sunt pe cale de dispariție. Responsabilitatea pe care o avem toți reprezintă motivul de bază pentru a contribui la conservarea mediului înconjurător, pentru a aprecia frumusețea și bogăția României reprezentată de natură. Prin cunoașterea acestor elemente și a bogățiilor naturale, ne putem dezvolta sentimentul de mândrie națională și de responsabilitate.

Coordonatori proiect: 
Director. Prof. Luca Otilia Stela
Consilier educativ Prof. Luca Cătălin
Prof. Șalabină Daniel

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web