Dorohoi News Logo

Portret de campion - Clara Maria Lozneanu

Lozneanu Clara_2

Elevă în clasa a VI a la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi, Clara a reușit deja să impresioneze prin performanțele sale. Deși are doar 12 ani, se laudă cu rezultate remarcabile la o multitudine de discipline. Totuși, Clara se distinge nu doar prin rezultatele școlare deosebite, ci și prin spiritul creativ și atitudinea sensibilă.

Și-a demonstrat abilitățile în aria științelor exacte, prin participarea la etapa națională atât la Olimpiada de Matematică, dar și la Olimpiada de Fizică. La ambele a obținut mențiune ME și medalie de argint, premii foarte valoroase. Deși ambele olimpiade naționale s-au desfășurat în aceeași perioada, una după alta, Clara a reușit să performeze extraordinar la ambele.

Calificările la etapele naționale au fost obținute în urma unor rezultate foarte bune la etapele județene: la fizică, a obținut Premiul I, fiind prima clasată la nivelul județului Botoșani. La matematică a obținut Premiul II, fiind pe al doilea loc în clasamentul județean, însă a reușit să se califice pe unul din locurile distribuite la nivel național, având un punctaj foarte bun. Rezultatele sale remarcabile se întind și în afara sferei olimpiadelor, obținând premiul I și locul 1 pe țară la Concursul Național de Fizică - PHI online organizat de Universitatea Al.I. Cuza, Iași. 

Realizările Clarei nu se opresc aici - eleva are o afinitate și pentru limba și literatura română, ce s-a concretizat într-o altă serie de premii. În clasa a V-a a participat la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, în urma obținerii premiului I la etapa județeană a aceleiași olimpiade. A participat de asemenea la două ediții ale Concursului național de cultură și civilizație  ”CDIdei în cărţi”, în clasele aV-a și a VI-a, competiție pe echipe unde alături de colegi de clasă a obtinut în clasa a V-a premiul I la etapa națională iar acum în clasa a VI-a deocamdată calificare la etapa națională. Astfel, eleva ne arată că talentul și creativitatea se pot îmbina armonios cu abilitățile școlare. 

De asemenea, Clara nu se concentrează numai pe performanțe în competiții. În timpul liber, îi place să se exprime creativ, să deseneze și să danseze, și este foarte pricepută și la aceste activități. Este de asemenea pasionată de lectură, dragostea sa pentru cărți se întinde dincolo de contextul școlar. Mai mult, Clara este un copil spiritual și echilibrat: are întotdeauna o atitudine respectuoasă, atât față de profesori, cât și față de colegii săi. Este atentă la nevoile și dorințele acestora, îi cunoaște bine și se integrează armonios în colectivele din care face parte. Este un elev care se implică, participând cu fiecare ocazie la proiectele Erasmus organizate în școală. 

Clara demonstrează prin toată activitatea sa că un elev poate deopotrivă să impresioneze prin performanțele sale școlare și să se bucure de copilărie, descoperind și urmându-și pasiunile. Curiozitatea, determinarea și atitudinea echilibrată o vor ajuta cu siguranță spre a obține și mai departe rezultate cel puțin la fel de frumoase.

Rezultate remarcabile

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web