Dorohoi News Logo

Burse private acordate elevilor și absolvenților Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi - FOTO

Burse private Ghica_05

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi a fost recent gazda unui eveniment inedit organizat de către directorul instituției, prof. Georgel Șlincu, și de către domnul Paulin Martinuc, un român stabilit de decenii în Statele Unite ale Americii. În cadrul festivității de final de an școlar, directorul colegiului a făcut public anunțul lansării Bursei de Excelență ,,Paulin Martinuc” oferite prin „Paulin and Lidia Martinuc Foundation”, bursă care va veni în sprijinul elevilor și absolvenților acestui prestigios colegiu. 

Domnul Paulin Martinuc, în vârstă de 74 de ani, a părăsit România la 28 de ani pentru a-și construi o carieră de succes în America. Revine des în zona natală, acum propunându-și să sprijine elevii care își doresc să învețe, dar nu dispun de mijloace materiale; a hotărât să ofere patru burse în valoare de 1500 USD/an școlar, acordate în 10 tranșe egale elevilor din clasele IX-XII ai Colegiului Național ,,Grigore Ghica” și,membri  cu începere din această toamnă, anual, câte o bursă în valoare de 2500 USD pentru un absolvent al Colegiului care urmează o formă de învățământ superior. Bursele ce vor fi alocate vor avea drept criteriu de atribuire performanța școlară și componenta socială a elevilor beneficiari.

La dineul oferit de către domnul Paulin Martinuc au participat primarul municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu, inspectorul școlar general al ISJ Botoșani, prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, deputatul de Dorohoi Dan Șlincu, viceprimarul municipiului Dorohoi, Cristian Dogaru, alături de cadre didactice ale Colegiului Național ,,Grigore Ghica”, reprezentanți ai părinților, membri ai Consiliului de Administrație, reprezentanți ai elevilor și reprezentanți ai presei locale. Toți vorbitorii și-au exprimat aprecierea față de gestul generos al domnului Martinuc și de disponibilitatea de a susține educația din zona din care cu mândrie provine.

Directorul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, prof. Georgel Șlincu, a evidențiat importanța acestei burse, menționând faptul că aceasta este un stimulent care-i va motiva pe elevi să-și urmeze visurile academice și să aspire la excelență.

Domnul Paulin Martinuc a vorbit despre experiențele sale în America și despre dorința de a face cunoscută comunitatea pe care o reprezintă. El speră ca această bursă să fie un sprijin real pentru elevii care aspiră la succes. La final, el a adresat un mesaj tinerilor, îndemnându-i să muncească și să fie răbdători, subliniind că “succesul nu vine imediat; răbdarea este, în schimb, o calitate care conduce spre succes!”

Evenimentul a marcat un moment important în viața Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi și a demonstrat puterea exemplului personal în sprijinirea tinerei generații. Bursa oferită de domnul Paulin Martinuc este un gest de generozitate care va avea un impact semnificativ asupra elevilor beneficiari, încurajându-i să-și urmeze visurile cu determinare și pasiune. (Ștefan O. și Adelina A.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web