Anul școlar care începe mai puțin de o lună vine cu noutăți radicale în relația dintre elevi și profesori. Printre cele mai importante se numără cea care spune că elevii vor acorda note profesorilor la finalul fiecărui an.
„Potrivit noului Statut al elevului, publicat recent în Monitorul Oficial, școlarii vor completa o fișă de feedback. Aceștia vor acorda note de la 1 la 5 pentru o serie de afirmații. Nota 1 înseamnă că elevii sunt de acord în foarte mică măsură cu afirmațiile din fișa de feedback. Nota 5 semnifică acordul în foarte mare măsură.
Totodată, școlarii pot să ofere și sugestii profesorilor, fără să își facă vreo grijă pentru consecințe, în condițiile în care feedback-ul este anonim, întrucât elevii nu trebuie să își scrie numele pe aceste fișe.
Pe formularele de feedback figurează 16 afirmații. Ele sunt menite să stabilească dacă profesorul explică materia clar, dacă elevii sunt motivați să participe la orele prevăzute pentru disciplina respectivă și dacă profesorul folosește, de exemplu, tehnologia digitală sau dacă încurajează elevii să-și exprime opiniile.
Alte afirmații măsoară nivelul de confort și siguranță al elevului la clasă.
De asemenea, o întrebare face referire la meditații: copiii trebuie să precizeze dacă sunt nevoiți să facă acasă acest tip de efort pentru a avea rezultate mai bune la o disciplină sau alta. După ce aceste chestionare de feedback vor fi completate, urmează ca ele să fie analizate și discutate cu profesorii", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Raluca Măndoiu.