Dorohoi News Logo

Liceul „Regina Maria” Dorohoi – Acreditare Erasmus + Domeniul Formare Profesională (anul I)

logo

Obținerea certificatului de Acreditare în Programul Erasmus+, Domeniul Formare Profesională, pentru perioada 2024-2027, oferă Liceului „Regina Maria” șansa de a-și îmbogăți oferta de formare pentru elevii și profesorii de la Filiera Tehnologică, specializările Economic, Comerț și Estetica și igiena corpului omenesc și de la Filiera Teoretică, specializarea Matematică-Informatică.

Aflat în primul an de Acreditare în programul Erasmus+, domeniul Formare profesională, Liceul „Regina Maria” creează contextul profesional de desfășurare a stagiilor de instruire practică la agenți de formare din spațiul european, pentru elevii de la specializările Matematică-Informatică și Estetica și igiena corpului omenesc.

Astfel, 25 de elevi vor participa în luna octombrie la stagii de instruire practică, pe de o parte în domeniul Aplicațiilor mobile, pe de altă parte în domeniul Manichiură-pedichiură. Activitățile de formare corespund disciplinelor prevăzute în Curriculum la decizia elevului din oferta școlii (CDEOȘ) și Curriculum în dezvoltare locală (CDL) pentru clasa a X-a, an școlar 2024-2025 și se adresează elevilor care la finalul ciclului liceal vor susține Examenul de atestare a competențelor profesionale.

În funcție de specializare, elevii vor efectua 60 de ore de instruire-practică la companiile PI Tech, Alezori I.K.E și BOAOPANNIS & SYNERGATES E.E Katerini, Grecia.

În același timp, 2 profesori de discipline economice de la Liceul „Regina Maria” vor participa la Stagii de observare organizate la licee cu profil economic, cu scopul de a-și diversifica strategiile de predare și a le adapta la standarde europene.

Pentru asigurarea reușitei stagiilor de formare, toți beneficiarii, elevi și profesori, participă la cursuri de Limba engleză organizate pe platforma europeană https://academy.europa.eu/, la cursuri de cultură și civilizație și de pedagogi a stagiului, pentru crearea unui mediu care să asigure confort și evoluție în același timp.

Activitățile organizate în cadrul Acreditării în Domeniul Formării Profesionale din programul Erasmus+ aduc pentru liceenii reginiști șansa de a lucra într-un mediu european, de a atinge standardele de calitate necesare, de a dobândi tehnici și abilități noi, de a se pregăti pentru o lume în continuă schimbare pe piața europeană a muncii. Ne dorim ca fiecare beneficiar direct și indirect al experiențelor europene să aducă inovație în mediul dorohoian, să asigure fiecare în parte evoluția unei comunități prin implicare și profesionalism.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web