Dorohoi News Logo

Noi experiențe Erasmus la Liceul „Regina Maria” Dorohoi

Erasmus

În anul școlar curent, Liceul „Regina Maria”, în colaborare cu instituții de învățământ din Irlanda, Turcia, Polonia, Portugalia, Italia și Letonia, demarează implementarea proiectului Erasmus+ intitulat „Smart Solutions”, cu numărul de referință 2024-1-IE01-KA220-SCH-000243194.

Scopurile principale ale acestui proiect vizează îmbunătățirea competențelor de alfabetizare digitală în rândul elevilor proveniți din medii marginalizate și defavorizate din punct de vedere economic, precum și promovarea unui mediu educațional incluziv, prin aplicarea unor metodologii didactice care răspund unei varietăți de nevoi de învățare. Totodată, proiectul urmărește crearea de oportunități de învățare colaborativă pentru elevi și oferirea de contexte propice pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice care doresc să își perfecționeze abilitățile pedagogice în domeniul digital.

Proiectul își propune, de asemenea, dezvoltarea și implementarea unor resurse educaționale inovatoare, menite să sprijine elevii în cultivarea gândirii critice și creative, pregătindu-i astfel pentru provocările unei lumi tot mai digitalizate. (Comunicat de presă-echipa de coordonare a proiectului)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web