Dorohoi News Logo

Crăciun la Ghica – Taraba cu fericire, exerciții de generozitate și talent

Craciun la Ghica_013

Se știe prea bine că pentru noi, românii, Crăciunul este o sărbătoare magică, plină de tradiții și simbolistică. Însă nu este doar o sărbătoare religioasă, ci și o ocazie de a reflecta asupra valorilor de iubire și solidaritate; este o perioadă în care oamenii își manifestă generozitatea și spiritul comunitar.

În același context, urmând buna tradiție a Colegiului Grigore Ghica (a zecea ediție!!), se înscriu și activitățile din cadrul programului național Școala Altfel, desfășurate de elevii liceului sub coordonarea unor profesori inimoși: Agrăpinei Carmen, Adăscăliței Daniela, Anechi Loredana, Cucoreanu Gretti, Nicorici Sonia. Este vorba despre două activități ce au un numitor comun în esență: spectacolul caritabil Crăciun la Ghica și exercițiul antreprenorial Taraba cu fericire (coordonatori fiind profesorii Agrăpinei Carmen, Adăscăliței Daniela, Constantin Xenia, Ignat Luminița).

Mulțumim pe această cale elevilor care s-au implicat în activități de antreprenoriat (clasele a IX-a A, B, D, E, F, a X-a A, B, C, D, E, F, a XI-a C, E, a XII-a A), fabricând produse hand made de sezon: dulciuri variate, decorațiuni de Crăciun, băuturi calde specifice acestei perioade. Fondurile strânse din vânzarea acestor produse și a biletelor la spectacol vor merge către o cauză umanitară, susținerea a 11 elevi cu rezultate bune la învățătură, dar care au o situație materială dezavantajată. Pentru aceste familii Crăciunul va fi, cu siguranță, unul mult mai frumos. Cei mai puțin norocoși vor simți că  fac parte dintr-o comunitate care îi susține, iar empaticii noștri elevi se mândresc că pot contribui cu propriile puteri la o faptă lăudabilă.

Desfășurat pe bine cunoscuta scenă a Sălii Teatrului, spectacolul a reunit pentru două ore grupuri vocale, soliști individuali, dans modern, teatru, spectatorii primind în final, conform tradiției, Urătura și Sorcova, obiceiuri populare care au  adus în sală multă bucurie și energie, împreună cu clasicele urări de An Nou.

Elevii implicați în spectacol au fost răsplătiți cu aplauzele entuziaste ale publicului (majoritatea elevi ai liceului), impresionați de talentul și efortul colegilor lor. Fie că au interpretat un rol, au cântat sau dansat, elevii și-au valorificat talentele și creativitatea, ceea ce le-a adus bucurie și împlinire.

Succesul unor astfel de evenimente și feedback-ul pozitiv îi motivează pe elevi să continue să se implice în astfel de acțiuni, să caute modalități de a se implica în comunitate, întărindu-le încrederea în propriile capacități și în puterea de a contribui la binele comun. (Prof. Iulia Șlincu)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web