Activităţile desfăşurate în Săptămâna educaţiei globale la Şcoala cu cl. I-VIII nr.1 Dorohoi au drept moto ceea ce spunea N. Iorga: „Dacă poţi merge, de ce să te târăşti?” şi urmăresc promovarea valorilor, atitudinilor şi a formelor de comportament care reflectă respectul pentru viaţă.
Pornind de la ideea că atitudinea este modul în care reacţionăm faţă de problemele zilnice si bineînţeles faţă de viaţă în general, am propus acţiuni în cele mai variate domenii.
În prima zi a săptămânii am debutat prin prezentarea programului de activităţi, asigurându-ne că elevii înţeleg corect ce presupune această temă. În aceeaşi zi elevii au realizat o scenetă sub deviza:
Sănătatea mea şi a celor din jur e pe primul plan.
Marţi s-a desfăşurat acţiunea: Nouă ne pasă! Acestea sunt regulile noastre şi le respectăm! în cadrul căreia elevii au realizat şi distribuit fluturaşi cu reguli de comportament, făcând parada ţinutelor adecvate în şcoală.
În cea de-a treia zi am alcătuit un colaj cu lucrările copiilor care au constat în realizarea un postere în care şi-au prezentat familiile sub titlul: Atitudine faţă de familia noastră. Spre finalul programului am organizat un concurs de dezbateri şi jocuri de rol sub îndemnul: Ia atitudine! Nu fi indiferent! şi am încheiat cu activitatea: Eu şi problemele globale ale omenirii - masă rotundă.
Urmează ca în zilele următoare să se desfăşoare competiţii sportive conduşi de o Atitudine FAIR PLAY. Apoi vor realiza cărţi poştale şi postere în limba engleză în cadrul activităţii Suntem toţi egali în Europa!
„Sunt deosebit de încântată când elevii îndrumaţi de doamna coordonator Anca Bălinişteanu şi împreună cu colegii ei învăţători şi diriginţi au realizat activităţi deosebite în cadrul săptămânii educaţiei globale, lucru care mă face să fiu mândră. Aceste activităţi la care au fost mobilizaţi un număr foarte mare de elevi, vor continua săptămâna aceasta până vineri, 20 noiembrie”, a declarat directorul Şcolii nr.1, Veronica Ivănescu.
Acțiunea se va încheia vineri printr-un bilanţ, acţiune ce presupune afişarea, expunerea, vizionarea tuturor creaţiilor elevilor, dar şi prezentarea concluziilor, atât din partea cadrelor didactice cât şi a elevilor. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)
Autor: DorohoiNews.ro