Pământul, planeta albastră, va deveni într-un viitor nu foarte îndepărtat o mare groapă de gunoi dacă vom trata problemele de mediu cu aceeaşi indiferenţă ca şi până acum.
O statistică recentă arată că românii aruncă zilnic 8.700 tone deşeuri. Din această cantitate, doar o mică parte este reciclată, restul de peste 90% sunt depozitate în spaţii neamenajate corespunzător ce duc, în timp, la poluarea a cca. 11.000 ha de pământ şi a cursurilor de apă, iar în final la îmbolnăvirea populaţiei din vecinătatea gropilor de gunoi.
Întrebarea “Ai idee ce se află în coşul tău de gunoi?” a fost punctul de plecare al proiectului intitulat sugestiv „Ajutaţi-ne să salvăm planeta!” din cadrul Săptămânii Educaţiei Globale, pe care elevii din clasa a V-a A, de la Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomîrla, coordonaţi de doamna profesoară Antăluţe Gabriela, l-au derulat cu scopul de a evidenția impactul puternic pe care deşeurile îl au asupra mediului. Programul s-a desfăşurat ca urmare a nevoii tot mai mari de a atrage atenţia societăţii de necesitatea reducerii cantităţii enorme de deşeuri care ne periclitează viaţa noastră a tuturor, dar şi a generaţiilor viitoare.
Folosindu-se de desene şi postere cu informaţii utile, elevii au prezentat soluţii şi modalităţi prin care se poate reduce semnificativ cantitatea de deşeuri care poluează şi strică planeta. Cei implicaţi în proiect au dorit să-i conştientizeze şi să-i încurajeze şi pe alţii să facă tot ce le stă în putere pentru reducerea consumului, refolosirea bunurilor şi reciclarea deşeurilor. (DorohoiNews.ro)