Grupul Şcolar „Al. Vlahuţă” Şendriceni a organizat în perioada 15 – 16.11.2011 o expoziţie Eco „Făcut la Al. Vlahuţă”. Expoziţia a cuprins exponate de conserve din legume, fructe, gemuri, dulceţuri, obţinute exclusiv din materii prime recoltate, în ferma liceului şi preparate de elevi.
Produse de patiserie tradiţionale: cozonac, plăcinte, prăjiturele obţinute după reţete tradiţionale specifice zonei şi având la bază materii prime făra aditivi, precum şi preparate din carne.
Pentru ai învăţa pe elevi „să mănânce sănătos” cadrele didactice (prof. Scripcaru Simona, prof. Gafiţanu Corina şi prof. Ţuca Mihaela) implicate în această activitate au pus la dispoziţia elevilor filmul documentar - "Super size me", regizor şi protagonist Morgan Spurlok - prezintă aventura regizorului Morgan Spurlock care fiind într-o stare excelentă de sănătate, se supune unui regim bazat exclusiv pe mâncare fast-food, timp de o lună. Este urmarită evoluţia lui în acest răstimp, dar şi preferinţa americanilor pentru hrana nesănătoasă sau câte ceva din istoria alimentaţiei publice.
Alimentul reprezintă un produs mai mult sau mai puţin natural capabil să îi asigure omului energia necesară desfăşurării activităţilor biologice, intelectuale şi fizice, dar şi nutrienţii necesari construcţiilor şi modificărilor celulare. Alimentul potoleşte senzaţia de foame, iar multora le procură senzaţia de plăcere şi de satisfacţie, de la aceaste definiţii au pornit profesorii coordonatori ai activităţii (Scripcaru S., Gafitanu C., Tuca M., Herghiligiu A., Grigoraş D., Babiliuc T.).
“Alimentaţia omului reprezintă unul dintre stâlpii fundamentali a construcţiei sale. Sănătatea şi echilibrul fiecăruia, se află în corelaţie directă cu hrana. Deprinderea unei alimentaţii adecvate, aduce, împreună cu alte elemente corecte de comportament, o viaţă sănătoasă. În ceea ce priveşte actul hrănirii, nu este important doar ce mâncăm, ci şi cât, când şi cum ne alimentăm.” a declarat prof. Corina Gafiţanu. (DorohoiNews.ro)