Dorohoi News Logo

Vezi cadrele didactice admise/respinse la concursul de selecţie a profesorilor mentori

profesori mentori

La nivelul judeţului Botoşani, s-au înscris 143 de cadre didactice, din care peste 40 au fost respinse în urma evaluarilor portofoliilor depuse pentru a dobândi calitatea de profesori mentori.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, printre cauzele care au dus la respingerea dosarelor se numără declaratii neconfirmate cu documente, neindeplinirea unor criterii (doctorat, articole stiintifice publicate, participarea la proiecte).

Calitatea de profesor mentor reprezintă o nouă funcţie didactică prevăzută de Legea educaţiei naţionale. În scopul asigurării formării iniţiale şi a inserţiei profesionale a cadrelor didactice debutante, noua lege prevede efectuarea unui stagiu practic cu durata de un an şcolar, de către absolvenţii care doresc să profeseze în învăţământ, stagiu realizat într-o unitate de învăţământ, în funcţia didactică corespunzătoare studiilor, sub îndrumarea unui profesor mentor.

Din municipiul Dorohoi s-au înscris 10 cadre dicactice dintre care doar cinci au fost admise după evaluarea portofoliilor depuse. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

Vezi lista completă a cadrelor didactice admise și respinse!

Click pe FOTO!


Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web