Dorohoi News Logo

Seminarul Teologic Sf. Ioan Iacob Dorohoi – Activitate educativă cu ocazia zilei mondiale a apei

Seminarul Teologic Dorohoi

Motto: „Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însuşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu eşti cea mai delicată, cea mai pură, tu eşti sufletul Pământului”, Antoine de Saint - Exupery.
 
Ziua Mondială a Apei, 22 martie, a fost declarată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, prin rezoluţia A/RES/47/193, în 1992, la iniţiativa Programului de Mediu al Naţiunilor Unite, pentru încurajarea unei înţelegeri globale, mai eficiente şi mai responsabile, a necesităţii de utilizare, protecţie, economisire şi conservare a apei.
 
In  cadrul proiectului „Poluare si ecologizare" elevii Seminarului Teologic „Sf. I. Iacob" Dorohoi, coordonati de profesorii Vasiliu Claudia, Dorohonceanu Anamaria si Soptica Magda, au desfasurat astazi 22 martie activitatea „Apa, un miracol!" Activitatea a inceput cu poezia creatie proprie a elevului Andries Ilie din clasa a IX a B, care a fost publicata in revista Evrika cu titlul „Pe apă" si a continuat cu prezentari powerpoint realizate de elevii claselor a IX a si a X a. Au fost realizate pliante si o macheta  de catre elevii clasei a X a B iar toti participantii au primit un chestionar pe aceasta tema.
 
Elevul Ursu George din clasa a IX a A a organizat si coordonat un concurs, elevii Martin Sebastian si Paduraru Mirel de la Scoala Nr.4 Dorohoi au prezentat un referat si un film, ei fiind invitati ca urmare a unui parteneriat intre cele doua institutii. Activitatea a fost incheiata cu prezentarea unui film de catre elevul Tudosanu Florin iar elevii participanti au primit diplome. Scopul proiectului este creşterea implicării elevilori in rezolvarea problemelor locale de mediu si a educatiei ecologice in general. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web