Dorohoi News Logo

Sărbătoarea francofoniei la Școala Nr.8 „Mihail Kogalniceanu” Dorohoi

Sarbatoarea francofoniei la Scoala Nr.8 Dorohoi_19

Pe 20 martie, francofoni de pe 5 continente sărbătoresc Ziua Internatională a Francofoniei. Termenul “francophone” a fost folosit pentru prima dată în 1880, de către geograful Onesime Reclus (1837 – 1916), pentru a desemna zonele geografice unde limba franceză este vorbită. Francofonia desemnează astăzi toate popoarele şi grupurile de persoane care utilizează partial sau total limba franceză.

Vivez la francophonie! Sub aceasta egidă, s-a desfăsurat sarbatoarea francofoniei,în zilele de 20 si 21 martie, la Scoala Nr. 8 “Mihail Kogalniceanu”, Dorohoi. Sarbatoarea limbii franceze  a prilejuit organizarea unor activitati dedicate cadrelor didactice si elevilor pasionati  de limba si literatura franceza dar si de muzica franceza. 

Cu aceasta ocazie, elevii scolii au realizat o expozitie de  desene si afise pe tema francofoniei intitulata” Vivre dans un monde francophone”, au fost prezentate materiale Ppt pe tema francofoniei ( Prof. Sandu Mirela), elevii clasei a VI-a A, sub îndrumarea prof. Sandu Mirela,  au pregatit si prezentat un proiect de civilizatie franceza intitulat “La France des regions”;  în cadrul proiectului “Lire c’est plaire et comprendre”, a avut loc prezentarea unui material Ppt pe tema literaturii franceze “La belle littérature française” (prof. Sandu Mirela), iar elevii clasei a VIII-a A, au pregatit si prezentat un material despre o parte dintre autorii francezi studiati sau nu la clasa – biografie si opera – ( Charles Perrault, Jules Verne, Jean de la Fontaine, Victor Hugo si Antoine de Saint-Exupery), prezentare însotita, în cadrul momentului “Morceaux de litterature française” de lectura în franceza si româna si dramatizarea unor fragmente din opere reprezentative ale autorilor citati ( 20.000 de leghe sub mari, Miserabilii, Fabule, Povesti, Micul Print). Eleva Monica Gafincu, clasa a VII-a B a pregatit si prezentat un material Ppt de spre muzica franceza  “La musique française d’hier et d’aujourd’hui” iar elevii clasei a VII-a C, sub îndrumarea prof.Tremura Manuela, au prezentat o scenetă în limba franceză.

Toţi elevii au întâmpinat această sărbătoare cu seriozitate şi bucurie iar activităţile desfăşurate  au fost un exerciţiu pentru elevi dar şi un mod de a promova limba franceză şi de a-i motiva pe elevi. Pentru 2 zile, la Scoala Nr. 8 “ Mihail Kogalniceanu”, Dorohoi, s-a gândit şi s-a trăit cu emoţie maximă în spiritul valorilor francofoniei. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web