Dorohoi News Logo

Regina Maria Dorohoi – Un nou pas spre Europa

Regina Maria Dorohoi

Începând din septembrie 2011, Grupul Şcolar Regina Maria Dorohoi este partener într-un Proiect şcolar Comenius Multilateral 11-PM-866-BT-BG în cadrul Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii (LLP 2007-2013), finanţat de Comisia Europeană.
   
Sub numele „Les traditions populaires – une entrée interculturelle”, proiectul reuneşte 5 şcoli europene din Franţa, Italia, Bulgaria, Grecia şi România. Tema proiectului o constituie obiceiurile şi tradiţiile populare, un mijloc eficient de a promova specificul naţional prin ceea ce are mai frumos şi mai sfânt: cultură, tradiţie, obiceiuri, istorie, religie.

În perioada 12-18 martie 2012 Regina Maria Dorohoi a fost reprezentată la Reuniunea de proiect de la Liceul General nr. 1 Kerkyra, Corfu, Grecia. Echipa a fost alcatuita din 4 elevi – Georgiana Roman, Laura Cobaschi, Edward Luca, Radu Rotariu- si 4 profesori – Pochişcan Emilian - director, Ciobanu Iluca Cristina – coordonator proiect, Gheorghita Geanina, Ciobanu Iluca Adrian.

Au fost prezentate şcoala si oraşul Kerkyra, Corfu, din perspectiva istoriei, a religiei si a tradiţiilor prin Muzeul Etnografic si Muzeul de Arheologie, Siturile arheologice, Galeria municipala, Biserica Sf. Spiridon. Elevii au realizat o expoziţie cu numele „Peinture et tradition” in Galeria Nationala din Corfu, cat si o expunere teoretica pe baza tablourilor inspirate din tradiţiile fiecărei tari. In Foaierul Teatrului din Kerkyra a avut loc activitatea „Des danses folkloriques”  unde elevii provenind din cele 5 tari partenere au interpretat dansuri tradiţionale specifice regiunii si tarii din care provin.

Masa rotunda cu tema „Mythes et mythologie” in care elevii au abordat tema originilor creionata din perspectiva zeităţilor (dacice, romane, greceşti) si a eroilor, a personajelor mitologice a fost urmata de Serata de dansuri si cântece tradiţionale din cele 5 tari partenere in proiect.

Dincolo de deschiderea culturală pe care le-o oferă o astfel de mobilitate, elevii au realizat ca limbile străine reprezintă liantul unor prietenii ce depăşesc barierele înguste ale tarii. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web