Dorohoi News Logo

Atenție: Fără medii din liceu la admiterea în facultăți. Cum arată noile condiții

admitere

Admiterea în facultăți se va face după noi criterii, din anul universitar 2012-2013. Mediile din liceu nu vor mai putea fi folosite, a precizat astăzi, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Cătălin Baba. Acesta a spus că universitățile vor fi încurajate să reintroducă probe scrise sau orale la admitere. Va fi stimulată și folosirea rezultatelor de la Bacalaureat drept criteriu, în condițiile în care „a existat un bacalaureat riguros, iar în acest an dorim unul la fel”.

Baba a argumentat că mediile din liceu nu sunt suficient de relevante, având în vedere că se păstrează diferențe mari de la un liceu la altul: „Un 10 la un anumit liceu poate însemna doar 8 la altul”, a explicat el.

„Trebuie să recunoaştem că există această diferenţă. Ne bazăm pe un bacalaureat corect, a cărui notare este identică în toate unităţile de învăţământ",
a adăugat Baba. Până în momentul de față, admiterea s-a făcut, în multe cazuri, pe baza unui dosar care cuprindea rezultatele obținute în cei patru ani de studiu. Ordinul de ministru cu privire la admiterea în învăţământul superior de licenţă pentru anul universitar 2012-2013 a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 13 martie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web