Dorohoi News Logo

Proiecte şi activităţi în săptămâna „Şcoala altfel” la Seminarul Teologic din Dorohoi

scoala-altfel

În perioada 2-6 aprilie se va desfăşura în întregul învăţământ preuniversitar românesc  „Şcoala altfel” – adică o abordare diferită a procesului de învăţare prin activităţi extracurriculare şi extraşcolare.

La Seminarul Teologic Liceal  “Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi se vor desfăşura 21 de activităţi şi patru  proiecte importante.

Primul dintre ele, 2-3 aprilie, are în vedere participarea trupei de teatru şi a cenaclului literar-artistic „HARIS”, coordonate de d-na prof. Cristina- Ionela Ignat, profesor titular  al catedrei de Lb. şi literatură română, la Proiectul Naţional „CREANGĂ LA EL ACASĂ”, desfăşurat la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Tg. Neamţ. La Secţiunea Teatru-  elevii şi elevele de la cele două profile: Teologie Pastorală şi  Filologie bilingv engleză, vor prezenta piesa adaptată după „Amintiri din copilărie” - „Pupăza din tei”. Mare parte din decorurile necesare au fost confeţionate de elevi.

De asemenea vor fi participări  la Secţiunea Poezie  şi  la Secţiunea creaţie, la care elevii vor prezenta o carte de colorat cu schiţe din poveştile lui Creangă, precum şi un calendar pentru 2013 cu schiţe în creion.

În data de 5.04.2012-  Proiectul „PRIETENIA- UN DAR PREŢIOS”, coordonat de d-ra prof. Claudia Cristina Vasiliu, proiect cu 5 secţiuni: „Afiş-Prietenia”, „Poezie”, „Prezentare powerpoint”, „Scrisoare către un prieten” şi „Joc de rol”.

În 6 aprilie se vor desfăşura  activităţi în cadrul proiectului „Seminţele Credinţei”  iniţiat de Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la propunerea p.cuv. Protos.  Consilier Hrisostom Rădăşanu, cu binecuvântarea IPS Sale Dr. Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Proiectul a fost dezvoltat la nivelul clasei a-IX-a C de la profilul Filologie bilingv, clasă întegrată în programul SCAN (Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare), iniţiat şi  finanţat de Universitatea „A.I.Cuza” din Iaşi şi Curtea Regală Daneză. Vor fi efectuate 2 excursii: La Tg. Neamţ- mănăstirile Secu şi Sihăstria şi la Casa memorială a Sf. Ioan Iacob de la Crăiniceni- Darabani. Resposabili proiect: pr. prof. Teodor  Budacă , Adrian Şulic- diriginte, pr. prof. Ionuţ Creţu şi d-le prof. Cristina Ionela Ignat şi Gianina Butescu.

Între 4 - 14 aprilie, 4 elevi de la profilul Filologie bilingv engleză, însoţiţi de  d-na prof. Elena Chicoş vor efectua o excursie la Londra, unde vor vizita diverse obiective de interes turistic şi cultural. În după-amiaza zilei de 5 aprilie Corurile „Agnus” – psaltic şi „Haris”- armonizat, vor susţine Concertul de Paşti 2012.

Pentru că este Anul Omagial al Tainei Sf. Maslu,  vineri 6 aprilie 2012 va fi oficiată Taina Sf. Maslu în capela seminarului, de un sobor de preoţi. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web