Dorohoi News Logo

„Şcoala Altfel“ la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi

scoala-altfel

Programul „Şcoala Altfel“ (2-6 aprilie 2012) debutează, începând cu acest an şcolar şi la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi.

Programul, cu titlul Drumul de la „rădăcini” la „aripi” se construieşte în şcoală -  Motto: „Cu răbdare, să dăm copiilor o minte chibzuită, un ideal de viaţă potrivit cu menirea Neamului nostru. ”(Simion Mehedinţi) îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi non-formale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse.
  
Din  punct de vedere etimologic, termenul de educaţie nonformală îşi are originea în latinescul “nonformalis”, preluat cu sensul “în afara unor forme special/oficial organizate pentru un anume gen de activitate”. Nonformal nu e sinonim cu needucativ, ci desemnează o realitate educaţională mai putin formalizată sau neformalizată, dar întotdeauna cu efecte formativ-educative. Din  punct de  vedere conceptual, educaţia nonformală cuprinde ansamblul activităţilor şi al acţiunilor care se desfăşoară într-un cadru institutionalizat, în mod organizat, constituindu-seca “o punte între cunoştinţele asimilate la lecţii şi informaţiile acumulate informal”.
   
Elevii, profesorii şi în unele cazuri părinţii, vor participa la diverse ateliere de creaţie, activităţi educative la muzee, şezători literare, acţiuni de ecologizare, activităţi de creaţie în cadrul unor proiecte filantropice, dezbateri pe diferite teme, mese rotunde, activităţi de promovare a tradiţiilor populare de Sfintele Paşti, competiţii sportive. De asemenea, vor participa la acţiuni de ecologizare, vizionări de filme, urmate de dezbateri, concursuri interdisciplinare, audiţii muzicale, ateliere de teatru şi creaţie literară etc.
    
Cadrele didactice doresc astfel să dezvolte interesul elevilor pentru aspecte ale ştiinţelor, literaturii şi artelor care nu se regăsesc în curricula şcolară, să le deschidă interesul pentru nou, urmărindu-se în acelaşi timp formarea de diverse aptitudini, percepţii şi abilităţi.
    
Lista completă cu activităţile derulate în săptămâna „Şcoala Altfel“ poate fi consultată pe siteul oficial al colegiului, precum şi pe adresa csegrigoreghicadorohoi.blogspot.com. Prof.Monica Ifrim - coordonator educativ Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web