Dorohoi News Logo

„Fantezie şi creativitate” la Şcoala Hilişeu Crişan

Scoala altfel - Hiliseu Crisan_06

Sub egida „Şcoala Altfel” s-a desfăşurat ieri, 3 aprilie, la Şcoala cu clasele I – VIII Hilişeu Crişan, activitatea „Fantezie şi creativitate”, activitate menită să valorifice potenţialul creativ al elevilor, să stimuleze capacitatea de exprimare artistică şi spiritul de echipă.

Proiectul s-a concretizat în forma finală, ca rezultat al unui proces mai amplu de identificare a nevoilor şi trebuinţelor copiilor, centrul de interes al proiectului fiind elevul. Privit dintr-o asemenea perspectivă, actul de educaţie nu a mai fost perceput de copii  ca un lucru impus, ci ca o reflectare a propriilor nevoi şi dorinţe, ceea ce a generat o disponibilitate activă a tuturor celor implicaţi în proiect.

Activitatea, structurată pe mai multe secţiuni - desene pe asfalt, confecţionarea de cravate şi covoraşe din pănuşi, de felicitări, încondeierea de ouă, folosirea calculatorului în scopuri constructive - a reuşit să antreneze atât copiii Şcolii cu clasele I – VIII Hilişeu Crişan, cât şi membri ai comunităţii locale, precum şi un reprezentant al Secţiei de Poliţie Hilişeu Horia.

Proiectul le-a oferit elevilor oportunitatea de a socializa, de a lucra în echipă, constituindu-se în acelaşi timp într-o alternativă educaţională menită să promoveze valorile tradiţionale, să cultive aptitudinile artistice şi creativitatea şi să stimuleze spiritul competitiv. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web