Dorohoi News Logo

Elevii de la Regina Maria Dorohoi – Pe urmele lui Enescu

Pe urmele lui Enescu

Pornind de la îndemnul lui V. Ghica - „Muzica poate face dintr-un suflet răvăşit o catedrală”, elevii de la Grup Şcolar Regina Maria Dorohoi au păşit în prima zi din Săptămâna Altfel în lumea muzicii de buna calitate în cadrul unui concert-lecţie susţinut de Filarmonica „George Enescu” Botoşani.

Suntem tentaţi zi de zi să judecăm preferinţele muzicale ale adolescenţilor noştri fără să ne vedem principalii responsabili de lipsa lor de educaţie muzicală. De aici a pornit ideea de a-i ajuta pe elevi să descopere noi genuri muzicale, de a-şi forma o atitudine critică faţă de artă în general, de a le stimula interesul în promovarea adevăratelor valori.

Integrarea în societate şi promovarea unei atitudini active reprezintă obiective ale activităţii realizate la Sala Teatrului pe 3 aprilie 2012 în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu” Botoşani şi Casa de Cultură Dorohoi.

Concertul-lecţie susţinut de marii artişti ai judeţului nostru a stârnit aplauze furtunoase de la cei 620 de elevi spectatori, reprezentanţi ai unei generaţii capabile de a fi educată în spiritul muzicii durabile, de calitate, precum muzica simfonică.

Nu ştim dacă eleganţa, stilul şi armonia sunetelor i-au atras pe elevi sau mai degrabă maniera colocvială de a explica tinerilor piesele alese de artişti dar, cu siguranţă, elevii au plecat încântaţi şi miraţi ei-înşişi de răspunsul Da, mi-a plăcut! (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web