Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Pillat” în parteneriat cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr.2 „Ştefan Cel Mare” Dorohoi organizează în perioada 04.04.2012 – 18.04.2012 o Expoziţie cu lucrări realizate de elevi ale celor două unităţi de învăţământ coordonaţi de pedagog şcolar Bostan Dan, bibliotecar Guşu Violeta, maistru instructor Diaconescu Constantin şi profesor Băetu Carmen în cadrul Casei Municipale de Cultură Dorohoi cu tema „Sărbătoarea luminii în suflet de copil“ dedicată Sărbătorilor Pascale. A fost deasemeni implicată în activitate Biblioteca Municipală Dorohoi reprezentată de bibliotecar Elena Pădurariu - responsabil de bibliotecă.
Cea mai mare, mai însemnată, mai sfântă şi mai îmbucurătoare sărbătoare de peste an e sărbătoarea Paştelor, sau Învierea Domnului, pentru că în această zi "Hristos a înviat din morţi cu moartea pre moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le". Sărbătorile Pascale sunt un prilej de bucurie, de împăcare sufletească, ne împăcăm cu noi înşine şi cu semenii prin iubire, iertare şi prin bucuria de a fi împreună, Lumina Sfântă din noaptea Învierii Mântuitorului călăuzindu-ne spre o viaţă mai bună, lipsită de griji.
Tradiţiile trebuie păstrate şi transmise mai departe, copiii cunoscându-şi rădăcinile, încep să înţeleagă specificul poporului din care fac parte, aspiraţiile lui. Când copilul este pus în contact direct cu tradiţiile străbune i se formează deprinderea de a fi responsabil şi util, responsabilitate păstrată de-a lungul vieţii.
Educându-l de mic, în familie şi în şcoală, în spiritul dragostei şi respectului faţă de valorile autentice putem asigura continuitatea spiritualităţii româneşti, păstrarea identităţii naţionale prin formarea virtuţilor creştine şi cultivarea comportamentului moral-religios.
De Paşte, bucuria cea mai mare este a copiilor, pentru că, Iepuraşul vine cu daruri minunate şi anunţă sosirea zilelor calde, trezirea naturii, reluarea unui nou ciclu de viaţă. Bucuria aceasta o regăsim în lucrările lor pline de culoare, creativitate şi fantezie. De aceea dorim să ne bucurăm de candoarea sufletului de copil, oglindit în desene, picturi, colaje şi în alte obiecte care să împodobească casa în aceste zile sfinte.
Acest Proiect de Parteneriat cuprinde mai multe activităţi care au drept scop socializarea copiilor, deschiderea copilului către ceilalţi, stabilirea de relaţii interpersonale, asigurarea de şanse egale pentru toţi copii şi dobândirea de experienţe diferite în dezvoltarea copilului. Toate activităţile au drept finalitate realizarea acestei Expozitii. Acest proiect doreşte să atragă atenţia comunităţii asupra problematicii elevilor cu cerinţe educative speciale, propunându-şi să fie un sprijin în procesul de recuperare şi integrare a acestora, prin organizarea unor activităţi care să le pună în valoare abilităţile practice si artistice de care dispun şi să-i promoveze în comunitatea şcolară şi locală. Cadrele didactice invitate au avut un cuvânt de laudă pentru buna desfăşurare a acestei activităţi.
Datorită implicării Casei Municipale de Cultură Dorohoi,reprezentată prin directorul acesteia, doamna Valuţa Murariu, activitatea face să promoveze în societate o imagine corectă a şcolii şi dascălilor ei. (DorohoiNews.ro)