Dorohoi News Logo

„Echipaj de pompieri”... în concurs

Echipaj de pompieri_10

Joi, 5 aprilie  2012, începând cu ora 9.00, la Şcoala de Arte şi Meserii Ion Pillat Dorohoi s-a desfăşurat ediţia a I a, faza zonală Dorohoi, a concursului „Echipaj de pompieri” care se adresează elevilor cu cerinţe educative speciale din şcolile de profil, şcoli (unde aceşti elevi sunt evidenţiaţi) şi ONG-uri.   

Concursul are un caracter educativ şi tehnico-aplicativ, în domeniul  apărării împotriva incendiilor. La startul competiţiei, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, s-au aliniat 19 echipaje  formate din câte trei copii cu cunoştinţe în domeniul prevenirii incendiilor. La start s-au aliniat concurenţi din: S.A.M. Ion Pillat Dorohoi, Şcoala nr. 2 Dorohoi, Şcoala nr. 1 Dorohoi, Şcoala Brăeşti, Şcoala nr. 8 Dorohoi, Şcoala nr. 4 Dorohoi, Şcoala Văculeşti, Şcoala Hilişeu-Horia, Şcoala nr. 5 Dorohoi.

Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii incendiilor. Proba practică a constat în două secţiuni: Recunoaşterea  accesoriilor PSI unde copiii au avut de recunoscut 4 figuri interschimbabile, pe un rastel, reprezentând una din accesoriile de p.s.i.: ţeavă tip C, furtun tip C, distribuitor, ejector ape mici, brâu siguranţă, cheie racord.

Fiecare echipaj a trebuit să recunoască accesoriile şi să le aşeze în dreptul imaginilor de pe rastel într-un timp cât mai scurt (max. 1 minut),  Rastelul cu patru tipuri de noduri unde pe rastel se afişează 4 figuri interschimbabile reprezentând: un nod marinăresc, un nod plat, o fixare a ţevii cu cordiţa şi un nod pentru bârnă, iar echipajul format din cei trei concurenţi au trebuit sa efectueze nodurile conform figurilor reprezentate pe fiecare panou, în maxim 2 minute.

În urma desfăşurării probelor de concurs clasamentul a fost următorul:

Pentru clasele I-IV –   Locul I Şcoala Hilişeu-Horia;
- Locul II Şcoala nr. 8 Dorohoi;
- Locul III Şcoala nr. 4 Dorohoi.
Pentru clasele V-VIII - Locul I Şcoala Văculeşti;
- Locul II Echipajul nr. 5 S.A.M. Ion Pillat Dorohoi;
- Locul III Echipajul nr. 8 şi nr. 11 S.A.M. Ion Pillat Dorohoi.

Participanţii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii: diplome, jucării şi dulciuri.

“Asigurarea pregătirii unitare  a elevilor cu cerinţe educative speciale, din cadrul judeţului  pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi cunoaşterea regulilor  de comportare şi a măsurilor de prevenire a acestora, este scopul acestui gen de concurs. Participarea elevilor cu cerinţe educative speciale  în număr mare scoate în evidenţă necesitatea desfăşurării unor astfel de activităţi special concepute pentru protecţia vieţii şi a bunurilor materiale.” a declarat pentru Dorohoi News, Lt. Colonel  Radu  Ţipişcă,  inspecţia judeţeană a I.S.U. Botoşani. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web