Dorohoi News Logo

„Muncă, joc și veselie” - proiect desfășurat la Grădinița nr.6 Dorohoi în săptămâna „Școala altfel”

gradinita

In cadrul programului „Scoala altfel” saptamana 2-6 aprilie, gradinita noastra a oferit copiilor sansa de a participa la diferite activitati atractive atat pentru ei cat si pentru parinti si educatoare.

„Scoala altfel“ reprezinta un program binevenit si necesar. In contexte nonformale copiii si cadrele didactice sunt mai relaxati, mai deschisi, mai receptivi. Timpul acordat activitatilor este folosit intr-un mod mai eficient si educativ. Cand vorbim despre educatie, nu trebuie sa se piarda din vedere faptul ca orice activitate umana este supusa unei legi suverane: adaptarea individului la mediul sau, dar si a colectivului din care face parte.
     
Scopul acestui program a fost implicarea tuturor copiilor prescolari si a parintilor de la toate grupele in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse, am incercat sa punem in valoare talentele si capacitatile acestora, in diferite domenii.Toate activitatile pe care le-au desfasurat copii, au respectat prevederile generale, planificarea si continutul programului ”Scoala altfel”, au participat la activitatile propuse fiind entuziasmati si doritori de a mai beneficia de un astfel de program.
        
Activitatile planificate in aceasta saptamana au oferit prescolarilor oportunitatea de a participa la „altfel” de activitati decat cele prevazute in programa. Alaturi de partenerii nostri am urmarit stabilirea relatiilor cu cei din jur, manifestarea prieteniei, tolerantei, armoniei, concomitent cu invatarea autocontrolului, realizarea unor lucrari practice, artistico-plastice, valorificand deprinderile de lucru insusite, manifestarea sentimentelor pozitive fata de natura, fata de mediul inconjurator, ingrijind si plantand rasaduri si seminte de flori in curtea gradinitei, utilizarea deprinderile de dans insusite in activitatile optionale, exprimarea stari afective, folosindu-se de miscari de dans.
   
In saptamana „Scoala altfel” ne-au fost alaturi parintii copiilor, profesori Miron Irina, Bolohan Mihaela, Dicu Constantin, Ciprian Mihai si Puhacel Daniel, de la Clubul Copiilor si Elevilor Dorohoi, liceeni ai claselor a-XI-a F si a-XII-a F, sub indrumarea profesorilor Greta Cucoreanu si Hura Mihaela, copiii prescolari de la Gradinita Broscauti alaturi de educatoarea Miron Simina, elevi de la S.A.M. „Ion Pillat’’ sub coordonarea profesorului Eugen Slincu, preot Cretu Ionut de la Seminarul Teologic „Sfantul Ioan Iacob’’ Dorohoi, Muzeul de Stiinte ale Naturii Dorohoi, Ocolul Silvic Dorohoi, Gradinita „Stefan cel Mare si Sfant” - concurs „Masca”.
   
Multumim tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat in desfasurarea tuturor activitatilor. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web