Dorohoi News Logo

Broscăuţi: Carnavalul Primăverii încheie activităţile din Săptămâna „Şcoala Altfel”

Scoala Altfel - Broscauti_05

Vineri 6 aprilie 2012 a fost o zi plină de activităţi dintre cele mai variate la Şcoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Pompeiu” Broscăuţi dar şi la Grădiniţa cu program normal Broscăuţi.
   
D-na ed. Miron Simina a sărbătorit împreună cu preşcolarii pe care îi coordonează anotimpul primăvara în cadrul unui program artistic intitulat „Carnavalul primăverii”. D-na ed. Lupu Maria a desfăşurat activitatea intitulată „Sănătatea – bunul cel mai de preţ al omului” care a constat într-o vizită la Cabinetul medical şi la Punctul farmaceutic din comună. D-na ed. Lazariuc Alina împreună cu preşcolarii de la grupa „Fluturaşii” şi cu părinţii acestora au desfăşurat o şezătoare cu obiceiuri şi tradiţii de Paşte.

Şi la ciclul primar activităţile au fost la înălţime: d-an prof. înv. primar Popovici Elena a desfăşurat împreună cu bobocii de clasa I Concursul de cultură generală  „7 contra 7”. Echipele au luptat pentru fiecare punct iar la final au fost împărţite diplome şi premii. La activitate au participat şi câţiva părinţi.
D-na  prof. înv. primar Ciucur Marilena a organizat pentru elevii clasei a II-a B „O zi de vis” – concurs de karaoke, dans şi o paradă a costumelor de carnaval. 
   
D-na înv. Saveliev Alina a organizat pentru elevii clasei a II-a A o excursie la Neamţ care a vizat mai multe obiective turistice: Cetatea Neamţului – Humuleşti - Mănăstirea Neamţ - Rezervaţia de zimbri şi Grădina Zoologică de la Vânători - Mănăstirea Cămârzani - Un parc de distracţii de la Universitatea Suceava.
   
D-nul prof. înv. primar Puruşniuc Constantin împreună cu elevii clasei a III-a B a desfăşurat două activităţi: „A fi bun cetăţean” care a constat în realizarea unor jocuri pe calculator şi în aer liber de aplicare a regulilor de educaţie rutieră şi acordarea primului ajutor şi „Să fim mai buni, mai iubitori” – activitate de voluntariat care a constat în donarea ornamentelor pascale, a ouălor încondeiate copiilor clasei  I B (afectaţi de inundaţii). A fost realizat un schimb de experienţă util cu elevii Şcolii cu cls. I-VIII Nr. 2 “Ştefan cel Mare”- Dorohoi, coordonaţi de prof. înv. primar Puruşniuc Irina.
   
Atmosfera de carnaval a domnit şi printre elevii ciclului gimnazial. Activitatea intitulată „Carnavalul primăverii” a fost coordonată de Consiliul Şcolar al Elevilor de la Broscăuţi şi a constat în:
·    concurs de costume din materiale reciclabile;
·    concurs de desene cu tematică de primăvară;
·    concurs de desene cu tematică pascală

Această activitate a fost precedată de un Concurs de Artă culinară – prepararea unor
reţete fără foc. Fiecare clasă a avut un bucătar – şef şi două ajutoare care au pregătit preparatul. Următoarea etapă a fost prezentarea acestuia în faţa juriului format din: prof. Mihai Mihaela, prof. Manolache Mirela şi Grierosu Costică – preşedintele Consiliului Reprezentativ al părinţilor de la Şcoala Broscăuţi. Au fost premiate cele mai reuşite reţete iar Premiul I a revenit clasei a V-a A coordonată
de d-na prof. Furtună Tereza.
   
Cadrele didactice care au participat la activităţile desfăşurate în ultima zi a Săptămânii „Şcoala Altfel” au fost: prof. Apostol Iuliana – Andreea, prof. Miron Cristian – Vasile,prof. Antonescu Cătălina, prof. Furtună Tereza, prof. Burciu Vasile, prof. Manolache Mirela, prof. Mihai Mihaela, prof. Saveliev Laurenţiu. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web