Dorohoi News Logo

Trafic ilegal de ţigări depistat la Păltiniş

tigari moldova

La intrarea în localitatea Horodiştea, comuna Păltiniş, în ziua de 12.10.2010, în jurul orei 18.30, a fost oprit în trafic, pe DN 29 A, autoturismul marca Opel Zafira condus de C. ELENA de 54 ani, din satul şi comuna Mileanca, judeţul Botoşani.
   Cu ocazia controlului autovehiculului, poliţiştii au găsit în autoturism cantitatea de 14.400 ţigarete (720 pachete, depozitate în 5 genţi), pachetele de ţigări având timbru de acciz Republica Moldova.
   Verificările efectuate de poliţişti au stabilit faptul că C. ELENA a preluat genţile în care a fost găsită cantitatea de ţigări din localitatea Rădăuţi Prut, de la o femeie, cetăţean moldovean, fără a cunoaşte conţinutul genţilor.
C. ELENA urma să trimită pachetele la Iaşi, cu un  autobuz ce efectua curse regulate pe respectivul traseu; în municipiul Iaşi genţile urmau a fi preluate de către fiica persoanei ce i le-a înmânat.
   Faţă de C. ELENA se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de :
- deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete,
- colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscut că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia,
- evaziune fiscală,
cauza urmând a fi soluţionată procedural. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web