Dorohoi News Logo

S-a reluat reconstructia caselor la Dorohoi dupa ce in aceste zile a sosit cheresteaua de la Guvern

cherestea

Dupa mai bine de o luna de intarziere, la Dorohoi au inceput sa fie aduse primele cantitati de cherestea, destinate realizarii acoperisurilor la cele aproximativ 300 de case, aflate in constructie. Primele camioane, fiecare incarcat cu 30 de metri cubi de material lemnos, au ajuns in urma cu doua zile la Dorohoi si depozitat. Potrivit primarului Dorin Alexandrescu, unele din firmele implicate in reconstructie au inceput deja preluarea cherestelei.
    „Materialul lemnos, capriorii necesari realizarii scheletului acoperisurilor, au de aceasta data dimensiunile corecte, 14X16 cm si lungimea de 4 si 5 metri” a declarat Dorin Alexandrescu, primarul Dorohoiului.
    Amintim ca lucrarile la constructia majoritatii celor aproximativ 300 de case a fost stopata din cauza lipsei materialului lemnos, necesar realizarii acoperisurilor. Asta din cauza procedurilor de durata impuse de licitatia pe Bursa Romana de Marfuri, organizata de guvern dar si solutionarii contestatiilor ce au urmat. Chiar si asa, la Dorohoi au ajuns in urma cu aproximativ doua saptamani primele cantitati de cherestea, care insa nu a putu fi folosita din cauza ca nu avea dimensiunile prevazute in proiectul caselor.


sursa: evenimentuldebotosani.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web