Dorohoi News Logo

Mustiață și Corlat, anchetați penal și puşi la plata unor daune de 3 milioane de euro

Nicolae Corlat

Inspectorul fiscal Nicolae Corlat a declarat că, în timpul protestului finanțiștilor botoșăneni, că funcționarii Direcției Generale a Finanțelor Publice sunt puși să aducă bani la buget, dar nu sunt apărați. Acesta a dat drept exemplu un caz în care un patron a făcut sesizare penală față de el și directorul adjunct Paul Mustiață, dar și alți tre finanțiști, și le-a cerut daune de 3 milioane de euro.
    „Nu suntem protejaţi în nici un fel de stat, dar face o muncă pentru care primim un salariu de nimic. Un patron căruia noi i-am descoperit un prejudiciu de 30 miliarde de lei vechi ne-a făcut plângere penală şi ne-a cerut daune de trei milioane de euro, iar eu nu îmi permit din salariul actual să-mi angajez un avocat. Cel la care am descoperit prejudiciul a acţionat într-un grup care a prejudiciat bugetul cu 200 miliarde lei vechi”, a declarat Corlat.
    Acesta a spus că vizaţi de plângerea penală a patronului au fost alţi patru finanţişti, printre care şi Paul Mustiaţă, director adjunct. Acesta nu a vrut să comenteze acest caz.
    „Nu am ce să spun, de acum să vorbească cei cărora noi le-am transmis dosarul penale faţă de acea firmă. Oricum, noi am fost audiaţi, dar cel la care am descoperit prejudiciul de 30 de miliarde nu a fost audiat, din câte ştiu eu”, a spus Mustiaţă.

 
sursa: BanulBotosanean.ro


 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web