Dorohoi News Logo

La un pas să-şi piardă casa din cauza neglijenţei

chibrit

O femeie din localitatea botoşăneană Flămânzi a fost la un pas să-şi piardă casa într-un incendiu izbucnit în cursul zilei de astăzi ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire a incendiilor la exploatarea sobelor. Un jar căzut din sobă a aprins materialele combustibile dintr-o cameră, folosită ca bucătărie de vară. Flăcările ameninţau să se extindă, atât la bunurile din cealaltă încăpere a clădirii, cât şi la alte construcţii din gospodărie, aflate la mică distanţă de focar.
   Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului la ora 12.00. La faţa locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Flămânzi, cu două autospeciale.
   Primii care au ajuns la locul intervenţiei au fost pompierii voluntari din Flămânzi. Incendiul a fost localizat şi stins în mai puţin de jumătate de oră. Flăcările au distrus bunurile din încăperea unde era amplasată soba şi 10 m .p. din acoperişul casei, valoarea pagubelor fiind estimată la 1.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 10.000 lei.
   Proprietara casei, Maria Z., a suferit o uşoară intoxicaţie cu monoxid de carbon în încercarea de a-şi salva câteva bunuri din camera cuprinsă de flăcări. Un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-a deplasat la faţa locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale de specialitate.
   Existenţa autospecialelor la S.V.S.U. Flămânzi a permis intervenţia imediată, oprind dezvoltarea incendiului la celelalte clădiri şi bunuri din gospodărie. (DorohoiNews.ro)
 
 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web