Dorohoi News Logo

A inceput inlocuirea conductelor pe bulevardul Victoriei din Dorohoi

B-dul Victoriei (2)

Conducerea primăriei a dat ordinul de începere a lucrărilor de schimbare a conductei de alimentare cu apă, pe cel de-al doilea tronson a Bulevardului Victoriei. Mai exact, este vorba de aproape 1,3 kilometri de conductă, cu începere din faţa Grupului Şcolar „Al. Vlahuţă” şi până în zona Podului Botoşanilor, pe sensul de coborâre.
   Conducerea primăriei spune că schimbarea conductei este o condiţie esenţială pentru asigurarea în viitor a alimentării cu apă la parametri normali a locuitorilor municipiului, mai ales în perspectiva extinderii reţelei spre Broscăuţi şi Şendriceni. În acelaşi timp, lucrarea se impune a fi făcută acum, pentru a se putea ulterior, continua programul de modernizare a bulevardului, prin asfaltare şi pavelare. Lucrarea de înlocuire a conductelor începută ieri, este similară celei executate anul trecut, pe celălalt sens de circulaţie a bulevardului şi a fost impusă de calitatea necorespunzătoare a conductelor montate în cadrul programului Samtid, de firma turcă Eser.
   Decizia înlocuirii conductelor, a fost luată de municipalitate, în urma unor expertize tehnice făcute în urmă cu peste un an de specialişti, care recomandau acest lucru. Lucrările sunt executate de firma Videli din Satu Mare, în baza actului adiţional la contractul de bază semnat în urma câştigării licitaţiei organizată de municipalitate în urmă cu peste un an. Conform contractului, termenul de finalizare a înlocuirii conductei este de 60 de zile, valoarea totală ridicându-se la aproxiamtiv 540.000 de lei.
   Potrivit primarului Alexandrescu, suma va fi asigurată din cei aproxiamtiv 220.000 de lei, rămaşi din contractul de bază iar diferenţa de la bugetul local sau surse financiare atrase la buget. (DorohoiNews.ro)

 

Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web