Dorohoi News Logo

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII ÎN COMUNA ROMÂNEŞTI

romanesti

Elevii din cadrul şcolilor generale din comuna Româneşti au fost angrenaţi într-o serie de activităţi educativ – preventive, in perioada 18-21 octombrie 2010, scopul acestora fiind creşterea gradului de siguranţă publică, prevenirea implicării minorilor în fapte antisociale şi dobândirea cunoştinţelor necesare în ceea ce priveşte circulaţia în siguranţă pe drumurile publice.
   În decursul celor patru zile, elevii au participat la lecţii deschise, dezbateri, prezentări de filme şi materiale preventive, activităţi la care au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică şi prevenire. În sala de şedinţe a Primăriei Româneşti, elevii au vizionat filme educative, referitoare la prevenirea delincvenţei juvenile.
   Activităţile au culminat cu organizarea unui concurs de cunoaştere a regulilor de circulaţie la care au participat 7 echipaje din toate clasele V – VIII. Acesta a constat în completarea unui chestionar cu reguli de circulaţie specifice copiilor şi crearea un desen cu tematică rutieră.
   Elevii care s-au evidenţiat la concursul de cunoaştere a regulilor de circulaţie au primit premii oferite de administraţia locală, la festivitatea de premiere participând şi primarul comunei, dl. Huţanu Gheorghe.
   Acţiunea a avut un impact pozitiv asupra elevilor din şcolile generale din comuna Româneşti, aceştia apreciind informaţiile primite, menţionând totodată necesitatea continuării unor astfel de acţiuni şi pe viitor. (DorohoiNews.ro)
 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web