Dorohoi News Logo

Parcare CU PLATA in Dorohoi

parcare plata

De aproximativ o săptămână, municipalitatea a pus în aplicare o decizie mai veche dar nepusă în practică şi anume taxarea maşinilor ce staţionează în două din parcările din municipiu. Este vorba de parcarea din apropierea blocului turn şi cea din zona fostului hotel din faţa pieţii, unde doi angajaţi ai Direcţiei Edilitare ţin evidenţa autoturismelor şi eliberează chitanţe cu contravaloarea orelor de staţionare.
   Aceeaşi măsură se aplică şi asupra maşinilor ce opresc în parcarea „în spic” de pe strada D. Furtună, unde posesorii maşinilor trebuie să achite câte 1 leu pentru fiecare oră de staţionare. Conducerea primăriei spune că din banii adunaţi vor fi achitate salariile celor doi angajaţi iar restul au ca destinaţie amenajarea de noi parcări şi achiziţionarea de parcomate, ce urmează să fie instalate la anul.
   „Avem în vedere pentru viitor, extinderea acestui sistem, de parcare cu plată, pe măsură ce vom putea asigura locuri de parcare civilizate, iluminate. Pe lângă parcările cu plată, vor fi extinse şi cele de reşedinţă. Cred că aceste măsuri vor da o nouă ţinută Dorohoiului şi va duce la decongestionarea locurilor aglomerate” a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului care a adăugat că a luat decizia taxării orelor de staţionare a maşinilor,  din cele două parcări, din cauza dificultăţii cu care se desfăşura traficul în zona centrului.
   Mai exact, locurile de parcare şi aşa insuficiente, erau ocupate de mult timp de maşini care nu-şi justificau prezenţa, cum ar fi cele expuse spre vânzare. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web