Dorohoi News Logo

Exclusivitate: La Dorohoi a ajuns doar 15 la suta din cherestea

cherestea

Promisiunile guvernanţilor făcute în această vară în repetate rânduri, că sinistraţii dorohoieni se vor muta în case noi până la venirea iernii, este departe de realizare. În cel mai fericit caz, doar o mică parte din cele aproximativ 300 de familii sinistrate cărora li se reconstruiesc casele, vor putea petrece sărbătorile de iarnă cu un acoperiş nou deasupra capului şi asta din cauza întârzierii cu care este livrat la Dorohoi materialul lemnos necesar finalizării acoperişurilor.
   Conform unei centralizări realizate la nivelul primăriei, în acest moment, în cele două depozite  amenajate de autorităţile locale, au ajuns doar 15 % din necesarul de lemn ecarisat, adică de căpriori şi 36% din scândurile necesare realizării acoperişurilor. Mai exact, dintr-un necesar de 1648 de metri cubi de lemn ecarisat, la Dorohoi au ajuns doar 298 de metri cubi din care o parte nu poate fi folosit din cauză că nu are dimensiunile specificate în proiect. Aceeaşi centralizare arată că restul materialelor de construcţie necesare ridicării celor aproxiamtiv 300 de case a ajuns la Dorohoi în proporţie de 100%.
   Referitor la materislul lemnos, conducerea primăriei spune că situaţia este oarecum fără ieşire, totul depinzând de capacitatea şi ritmicitatea cu care firma care a câştigat licitaţia organizată de guvern pe Bursa Română de Mărfuri, se achită de obligaţie. „Atât noi, primăria, cât şi conducerea prefecturii am făcut în repetate rânduri intervenţii la forurile guvernamentale, pentru urgentarea trimiterii materialului lemnos. Am discutat inclusiv cu conducerea firmei din Râşnov, judeţul Braşov, ce a câştigat licitaţia pe bursă, dar nu am primit decât promisiuni, că vor accelera livrările de cherestea” a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului.
   Ca o măsură de prevedere, conducerea primăriei a identificat mai multe locaţii pentru mutarea pe timp de iarnă a sinistraţilor ce locuiesc acum la module. Este vorba de secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal, mai mute apartamente ce aparţin complexelor „Casa mea„ şi „Floare de colţ”, din subordinea DGASPC, precum şi baza de tratament din incinta căminului de bătrâni. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web